Nem túl bizalomgerjesztő ajándékot felejtettek a gyári munkások a kártyán.

Az elmúlt két hétben több furcsaság is történt a videókártyák háza táján. A PowerColor szállítmányaiban olyan egységeket találtak, amin még rajta volt a thermal padet védő biztonsági fólia, mellyel értelemszerűen a hatékonysága sem volt túl optimális.

Ezúttal az NVIDIA hibázott, hiszen egy RTX 3090 Founders Edition pasztájában találtak egy oda nem illő dolgot!

Nem túl guszta látvány

A gyárakban az alkalmazottaknak ujjvédőt kell viselniük, hogy összeszerelés közben ne hagyjanak semmilyen nyomot vagy oda nem való dolgot (zsírfolt, bőrdarabka stb.) a kártyán. Nos, úgy tűnik ezúttal egy ilyen védő nyomaira bukkant az egyik boldog RTX 3090 tulajdonos.

A felhasználó észrevette a bestia tesztelése közben, hogy valami bizony nincs rendben a hőmérsékleteket illetően, leginkább a memóriák melegedtek. Sebaj, az RTX 3090 FE verzióknál amúgy is meglehetősen gyakori upgrade a thermal padek kicserélése, így a szétszerelés mellett döntött. Ekkor azonban a fenti, nem túl bizalomgerjesztő látvány tárult a szeme elé, a pasztába ágyazódva ott virított az egyik munkás ujjvédője. A váratlan vendéget eltávolítva már a megfelelő hőmérséklettartományban duruzsolt tovább a kártya. Nem mindennapi ajándékot kapott a VGA mellé, az már biztos. Szerencsére eléggé elszigetelt esetekről beszélhetünk, de sosem lehet tudni mi lapul a dobozban vagy a kártya borítása alatt.

Forrás: Videocardz 

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×