Az OnlyFans próbálja levetkőzni a közvélekedésben kialakult véleményt, miszerint az, aki a platformra készít tartalmat, az csak pornós lehet.

Az OnlyFans-t a legtöbben a felnőtt streamelt tartalmak legnagyobb platformjaként ismerik, az eredeti koncepció viszont egyáltalán nem ez volt. Tim Stokely eredetileg egy olyan teljesen szabad platformot szeretett volna indítani, ahol megfelelően tudják bonyolítani a tartalomgyártók az előfizetéseiket – támogatásaikat exkluzív kontentekért cserébe.

Ez az indulás korai szakaszában beválni is látszott, de nem kellett sok idő ahhoz, hogy ezt az OnlyFans adta cenzúrázatlanságot megszimatolják a felnőtt tartalmakat készítő – javarészt – lányok. Emiatt – és részben a koronavírus miatt – nagyon hamar elárasztották a platformot a pornográf jellegű képek és videók, amivel alapesetben nem lett volna baja Stokely-nak, csakhogy pont emiatt nem engedték fel a Play és az App Storeba az OnlyFans alkalmazást.

Ennek viszont vége, ugyanis megérkezett az OFTV alkalmazás – de van egy bökkenő!

Az OnlyFans applikációja egyébként már januárban elérhető volt az Androidos és iOS-es alkalmazás boltokból, de akkor még ilyen-olyan okokból nem verték semmilyen dobra, nemhogy nagyra. Ennek oka valószínűleg az lehetett, hogy várták a megfelelő tartalmakat és tartalomgyártókat, ugyanis az OFTV-n szigorúan tilos meztelenséget megjeleníteni. Most viszont megkezdődött a marketing, ugyanis már több mint 100 alkotó 800 tartalma érhető el.

Sőt, az alkalmazás nem csak mobilokon, hanem Apple TV-n, Rokunk, Samsung TV-n, Android TV-n és Fire TV-n is megtalálható.

Az OnlyFans alkalmazása teljesen családbarát, ahol főzőműsorokat, vlogokat, zenés, táncos és egyéb művészeti videókat, de még oktató jellegű tartalmakat is nézhetünk rajta. Ezeknek az egyik legnagyobb zászlósa az Unlocked című sorozat, amiben olyan sztárokat szólaltatnak meg, mint Mia Khalifa, Bella Thorne és Holly Madison.

Az alkalmazás egyelőre teljesen ingyenesen használható és még reklámokat sem tartalmaz. Ennek oka talán az lehet, hogy az OnlyFans próbál egy másik fajta közönség és tartalomgyártói réteg felé nyitni, a reklámmentesség és az ingyenesség pedig sokak számára különösen meggyőző lehet.

Ez már csak azért is fontos, mert az OnlyFans nagyon erős online jelenléttel bír, a legutóbbi mérések szerint 1 millió alkotó 85 millió aktív felhasználónak készít valamilyen tartalmat – akik évi 2 milliárd dolláros forgalmat bonyolítanak, ebből 400 millió dollár landol a vállalatnál, a többi a tartalomgyártók jussa.

via – Bloomberg, The Verge

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×