A rendkívül gyorsan fejlődő és a piacon is egyre jobb eredményeket elérő kínai Oppo bemutatott néhány egészen izgalmas és forradalmi mobilkamera technológiát.

A kínai okostelefon-gyártó Oppo, amely nemrég Magyarországon is megkezdte a hivatalos értékesítést, most fedte fel egy sor forradalminak szánt kamera fejlesztés részleteit, melyek hamarosan debütálhatnak a készülékeikben.

Az új teleobjektív talán a legérdekesebb mind közül, ami a Vivo Apex 2020 megoldásához hasonlítható. Az Oppo új optikai zoom technológiája ugyanis egyetlen lencsetag mozgatását teszi lehetővé 85-200 mm-es gyújtótávolságon keresztül, így elméletileg jobb felvételeket készíthetünk digitális zoom, képkivágás vagy bármilyen szoftvere élesítés és javítás nélkül – szemben az Apex 130–195 mm-es gyújtótávjával.

A vállalat szerint ez nem csak folyamatos optikai zoomtartományban történő zökkenőmentes átmenetet garantál, hanem segít enyhíteni az ugrást, a fehéregyensúly pontatlanságát és a színtorzítást is, ami jelenleg problémát jelent a többkamerás zoomrendszereknél. Szomorú azonban, hogy nagy valószínűséggel ideig még nem fogunk találkozni a forradalmi megoldással, egyelőre nem tudni, hogy mikor kerülhet Oppo készülékekbe.

A másik érdekes és nem kevésbé különleges újdonság az öttengelyes optikai képstabilizáló rendszer. Ez elméletben – és  a tesztek alapján a gyakorlatban is –  az érzékelő eltolásával, a giroszkópos adatok és a mesterséges intelligencia kombinációjával stabilizálja majd a felvételeket, melyek a fenti zoomolásoknál is különösen hasznosnak fog bizonyulni.

A telefon giroszkópjának mozgását algoritmikusan elemzik, majd az adatokat továbbítják a lencsének és a képérzékelőknek. „Ha a mozgás amplitúdója viszonylag nagy, a szenzor-eltolásos OIS-t használjuk – beleértve a vízszintes eltolást (x), a függőleges eltolást (y) és a gördülést – az algoritmikus kompenzációval együtt, hogy öttengelyes stabilizációt érjünk el” – magyarázza az Oppo.

Ez a megoldás a vállalat szerint háromszor jobb stabilizációt tesz lehetővé, mint amit a jelenlegi OIS kameramoduloknál tapasztalhatunk. Ez a technológia már 2022-ben helyet kap az újabb készülékekben.

Az Oppo július 1-től két telefonnal lépett a magyar piacra: a felső-középkategóriás Reno5 5G-vel, illetve az annál valamivel olcsóbb Reno5Z-vel.

via – Trusted Reviews

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×