Lehet szidni az Electronic Arts-ot a mikrotranzakciós megoldásaikért, de a helyzet az, hogy a játékosok egészen nagy hányada boldogan költi a FIFA kártyacsomagokra a pénzét.

A FIFA Ultimate Team játékmódja az egyik, ha nem a legnagyobb pénzcsináló a videojáték-iparban. Ha valaki esetleg nem tudná, a játékmód sokkal inkább egy mikrotranzakciós üzleti modell, amire alapozva az EA az évente megjelenő sportjátékaival degeszre keresi magát.

Az UT (régen Unreal Tournament, ma már Ultimate Team 🙁 ) bevételei az elmúlt években óriási mértékben nőttek. Nyolc év alatt az UT bevételei több mint 400%-kal ugrottak meg, a 14-es pénzügyi évben például még „csak” 318 millió dollárral büszkélkedtek, a 21-es pénzügyi évben azonban már 1,632 milliárd dollárra rúg a kártyapakkokból származó bevétel.

Mindez azt jelenti, hogy az Ultimate Team az EA 2014-es pénzügyi évben a teljes nettó bevételének 8,9%-át tette ki, míg a 2021-es pénzügyi évben már a 29%-át.

EA's Ultimate Team earnings grew 400% in 8 years to over .6 billion 2 | TweakTown.com

Kép: Tweak Town

EA's Ultimate Team earnings grew 400% in 8 years to over $1.6 billion 1 | TweakTown.com

Kép: Tweak Town

Az Ultimate Team 2014 és 2021 között több mint 7,9 milliárd dollárt keresett a kiadónak. Csak a viszonyítás kedvéért: a GTA V a 2013-as megjelenés óta 6,4 milliárd dollárt hozott a Take Two konyhájára, a Call of Duty pedig 2020-ban több mint 3 milliárd dolláros bevételt ért el – és ezek sem rossz eredmények, sőt.

Az EA „természetesen” nem csak az Ultimate Teamre támaszkodik a játékon belüli digitális bevételek tekintetében. A kiadónak az ingyenesen játszható Apex Legends is rendkívül sokat hoz, ami a 2019-es indulása óta 2 milliárd dolláros bevételt harácsolt össze.

Az EA számára azonban idén sincsen megállás, Andew Wilson legalábbis arra számít, hogy a 22. pénzügyi évben rekordot jelentő 6,8 milliárd dollár nettó bevételt érnek majd el. Ezeket az előrejelzéseket javarészt a FIFA 22-re, és az az iránt mutatott nagy érdeklődésre alapoznak. A dollármilliók termelése itt még nem áll meg, hiszen nem kell már olyan sokat várni az Apex Legends mobilos verziójának megjelenésére, ami várhatóan őrületesen nagy mobiljátékos tömegeket fog bevonzani – a pénztárcájukkal együtt.

via – Tweak Town

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×