Ha egyszer egy üzlet beindul, nehéz vele leállni. Ennek megfelelően az Activision, úgy tűnik minden bőrt le akar nyúzni a Call of Duty-ról 2021-ben.

Valósággal berobbant a mobiljátékok piacára a Call of Duty Mobile, mely 2020-ban 500 millió dollárt hozott a fejlesztőknek. Ráadásul 2021-ben az Activision még jobban begyújtotta a rakétákat. Idén jó úton haladnak az 1 milliárd dolláros bevételhez, vagyis a tavalyi bevételek duplázásához.

A cég azonban egyértelműen bejelentette, ennyi nem elég a mobil piacról. Még többet akarnak harapni maguknak a tortából.

Daniel Alegre, az Activision elnöke így fogalmazott a cég jövőbeni terveiről:

„Alapítottunk egy saját, belsős stúdiót kifejezetten a mobilos fejlesztésekre. Ezen kívül plusz erőforrást mozgósítottunk több más irodánkban is, szintén mobilra fókuszáltan. Ezek a csapatok együtt fogják vezetni egy egyelőre még be nem jelentett mobilos CoD játék fejlesztését, mely új magasságokba emeli majd a sorozatot.”

Ez tehát azt jelenti, hogy 2021-ben összesen 5 Call of Duty játék fog egyszerre pörögni a piacon. Ott van ugye a méltán népszerű Warzone, a Black Ops: Cold War és a CoD Mobile. Ezen kívül érkezik még idén a Call of Duty Vanguard névre hallgató projekt, és a fent említett új mobiljáték, ami akár a Warzone Mobile is lehet.

És hogy mindezt miért? Hát pénzért, mi másért! A 2021-es pénzügyi év felénél ugyanis a cég kitűzte a célt, idén meg kell dönteni az eddigi bevételi rekordot. A friss balhék miatt a Blizzard bevételek egyébként is csökkennek, vagyis a CoD széráinak kell hoznia a számokat, ha el akarják érni 2021-ben a 8.5 milliárd dolláros bevételt, ami a rekordot jelentené.

×