A Bitcoin értéke szép lassan újra elkezdi azokat a szinteket elkérni, ahol néhány hónapja volt. Május óta ismét elérte egy rendkívül magas árat.

Miközben az elmúlt hónapokban szép lassan mérséklődött a Bitcoin árfolyama, és úgy tűnt, hogy kissé befagy, május óta először újra mozgásnak indult az értéke. Most elérte a legmagasabb árat 2021 május óra. Augusztus 6-án a Bitcoin több hónapos új csúcsot ért el: 43231 dollárt ért.

Ma, augusztus 8-ára a Bitcoin tovább nőtt: 45123 dollárra.

 

Május 19 óta nem volt ilyen magasan az árfolyam. Ez nagyjából 13,5 millió forint, vagyis ennyiből már lehet venni egy jó kis Samsung luxusmobilt, gyémántokkal. A kriptovaluta árának emelkedését egyébként néhány piaci elemző már előre jelezte, a piacon korábban mért adatok alapján. Sőt, elemzők azt jósolták, hogy a Bitcoin idén szeptemberre elérheti a 150000 dollárt.

Ha ez bekövetkezik, akkor mi gamerek ismét számíthatunk arra, hogy beindul a Bitcoin-láz. Megint bányászni fognak az emberek, sőt a vállalatok is, ami ismét videokártya-hiányt és hatalmas áremelkedést eredményezhet. Bár az Nvidia igyekszik mindenkinek külön bányászkártyát biztosítani, a termelés még mindig rendkívül lassú. Ráadásul pont nemrég kerülték ki a bányász-korlátozást a cég videokártyáiban.

Te szoktál bányászni? Vagy inkább játékokra használod a kártyádat?

https://leet.hu/termekek/tarsasjatekok/

×