Amikor már azt hinnénk, végre fel tudunk lélegezni a videókártya-hiány után, jön egy rossz hír. Megint a bányászok keze van a dologban.

Nemrég írtunk róla, hogy a videókártya-árak csökkenni kezdtek világszerte. Ez egy csodálatos hír volt azok számára, akik már régóta új gépet szeretnének építeni, illetve azoknak is, akiknek már kész is a build, már csak egy videókártya hiányzott az új masinából.

Nos, a bányászok jól keresztbe tettek, állítólag sikerült megkerülniük az NVIDIA által készített anti-bányász algoritmust.

Ez azt jelenti, hogy újra lecsaphatnak majd a bányászok az így is ritka videókártyákra, illetve az árakat is megemelhetik a hatalmas kereslettel. A jó hír, hogy még csak a RTX 3060-as kártyákat sikerült megbuherálni, de csak idő kérdése, amíg a többi kártya is az RTX 3060 sorsára jut.

Az NVIDIA egyébként törekszik a gamerek számára elég kártyát biztosítani. Ilyen törekvés a kifejezett bányászkártyák kiadása, videókimenet nélkül, vagy az említett LHR videókártyák.

Már csak az Ethereum proof-of-work alapú működésről a proof-of-stake alapúra váltása segíthet, az eleve nehézkesen talpra álló videókártya-piacnak. Én is videókártya-vásárlás előtt állok, illetve egész gépcserén gondolkodom. Lassan feladom a tervet, hiszen mást sem lehet olvasni mostanában csak azt, hogy minden újra drágul, vagy hiány kezd újra kialakulni.

Mit gondoltok az egész kriptobányászatról?https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

forrás: golem.de

×