Az utóbbi időben annyira megváltozott Európában a mobilpiac, hogy néhány új élvonalbeli márkáról korábban alig halhattunk. Most meg…

Bármennyire is furcsa, letelt a 2021-es év második negyedéve, amit azt jelenti, hogy a piackutató cégek máris összesítették az adatok, és kiadták az elemzések eredményeit. Így arra is fény derült, hogy az elmúlt hónapokban Európában hogyan alakult a népszerű mobilok helyzete. Nos, úgy tűnik, hogy egy-egy márka már

képes lekörözni az Apple iPhone és a Samsung mobilok népszerűségét.

Nehéz lehet elhinni, de az IDC elemző cég és a Strategy Analytics is azt látja, hogy ma már nem az Apple és a Samsung mobiljai a legkelendőbbek. Új dudások jöttek a csárdába, akik nagyon jól megférnek az Európai zsebekben.

Egy kínai márka lett a befutó

Ahogy az alábbi képen is látható, a vállalat történetében először a Xiaomi lett Európában a legnépszerűbb mobilgyártó az elmúlt negyedévben. Ez azt jelent, hogy 12,7 millió telefont adtak Európában.

Természetesen annak ellenére, hogy az Apple és a Samsung még szintén ott van az élvonalban, láthatunk olyan márkaneveket is, melyek sokak számára talán ismeretlenek. Pedig az Oppo és a realme is helyet követelt magának. Mind a két vállalat erőteljesen uralja már a kínai piacot, így a kedvező árak és az elfogadható minőség miatt nem is meglepő, hogy jó eredményeket érnek el Európában. A Xiaomi-hoz hasonlóan ezek is kínai cégek, akiktől már nem lehet elvitatni, hogy a felhasználók elégedettek a készülékekkel.

Igen, nekem is Xiaomi mobilom van, és elégedett vagyok vele. A realme céget egyébként nem is olyan rég, 2018-ban alapította Sky Li, az Oppo volt alelnöke. Ez az márka gyakorlatilag az Oppo spinoffja, mindkét cég a BBK Electronics leányvállalata. Az Oppo egyébként nem csak mobilokat gyárt, hanem háztartási eszközöket is.

Te már vettél valamilyen feltörekvőben lévő márkától telefont?

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×