Ha izgatott a hamarosan megjelenő Battlefield 2042 kapcsán, akkor íme pár szó arról, hogy hogyan is lehet majd együtt játszani.

Abban biztosak vagyunk, hogy nagyon sokan várjátok a Battlefield 2042 megjelenését, ám abban is biztosak vagyunk, hogy mindenki különböző platformon szeretné futtatni a címet. Az EA a megjelenés előtt, a nyár végén egy tesztet is tart, ahol többek között a cross-play funkciók is tesztelésre kerülnek. Így most még több infó került ki róla.

Így lehet majd együtt játszani a Battlefield 2042-ben.

 

Az úgynevezett Battlefield Briefing bejegyzés szerint, ha minden jól megy, a terv az, hogy a cross-play két külön ággal indul.

  • A PC, az Xbox Series X/S és a PlayStation 5 játékosok együtt játszhatnak. Ezeken a platformokon a játékosok választhatnak, hogy csak PC-s vagy csak konzolos játékosokkal akarnak találkozni
  • Egy másik kategóriában az Xbox One és a PlayStation 4 játékosok élvezhetik együtt a Battlefield 2042-t

A játékosokat tehát az EA konzolgenerációk szerint szeparálja külön, aminek az az oka, hogy a régebbi konzolokon 64 játékos lobby-k jönnek létre. Az új generációs konzolok esetében azonban 128 játékos is csatlakozhat, így a két generációt nem lehet összefésülni. Ráadásul az erőforrások miatt a pályák mérete is eltérő lehet.

Ez persze azt jelenti, hogy a régi konzolok játékosai aggódhatnak amiatt, hogy talán kevés játékossal találkoznak, ám a remekül kitalált AI botok mindig kitöltik majd a meccseket.

Cross-progression

Jó hír viszont, hogy itt is él majd a cross-progression lehetőség, vagyis a játékban elért előrehaladást át lehet majd vinni egy már platformra, ha váltani szeretnénk. Vagyis ha mondjuk megvettük PC-n a játékot, de átmennénk PS5-re, akkor ezt könnyen megtehetjük, ráadásul minden addigi elért eredmény megmarad.

A Battlefield 2042 2021. október 22-én jelenik meg, ami már nincs is olyan messze.

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×