Közel 4000 cím közül válogathatunk.

GingerOfOz nem ismeretlen modder, főleg ha a nagy, régebbi konzolok hordozható formába való öntése a cél. Nem is olyan rég elkészítette a Game Boy méretű Nintendo Wii-t, ezúttal pedig ismét nehéz fába vágta a fejszéjét. A koncepció itt is hasonló,

a kiválasztott alany pedig a PlayStation 2 volt!

 

Az alkotója csak PlayStation 2 Eclipse névvel illeti az elkészült művet. Nézzük is át nagy vonalakban, hogy milyen komponensekből áll a hordozható készülék. A gép agya, az alaplap és a többi számítási egység egy eredeti PlayStation 2-ből származik, egy kicsit megnyirbálva, hogy ekkora helyen is elférjen. Ezek a komponensek egy saját tervezésű, 3D nyomtatott házban kaptak helyet PlayStation Vita gombokkal és Nintendo Switch joystickokkal megfűszerezve.

Felnyitva

A kijelző egy 5 inches, 480p felbontása képes egység, ezen kívül pedig még egyedileg legyártott áramkörök, alkatrészek bújnak meg a házban az 1-2 órát bíró akkumulátor mellett. Bár a kijelző felbontása első hallásra kevésnek hangzik 2021-ben, de ez tökéletesen megfelel az akkori kor és a PS2 standard kimeneti/renderelési felbontásának. Mivel gyakorlatilag „eredeti” PlayStation hardverről beszélünk, így nem kell bajlódnia a készítőnek az emulálással. Ez azt jelenti, hogy USB stick segítségével gyakorlatilag az összes valaha készült PS2 játék szinte hibátlanul fut a készüléken. A szinte szót sajnos nem véletlenül használtuk, pár játéknál az USB futtatás/betöltés módja miatt akadások és hosszú töltési idők fordultak elő a tesztek során.

Sajnos ha ezek után kedvet kaptál egy hasonló készülék beszerzéséhez, akkor van egy rossz hírünk. A készítő világosan kijelentette, ahogy sem az előző átalakított Wii-ből, úgy ebből sem készít több példányt. Jogi szempontból sem utolsó döntés, hiszen a Sony hamar rászállna az ilyen jellegű eladásokra, abban biztosak lehetünk. Az építés lehetősége azonban mindig előttünk van.

Te elfogadnál egy ilyen hordozható PlayStation 2-t?

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×