A Star Wars rendkívül sokakat tud megihletni, most pedig az egyik legtehetségesebb olasz homokszobrászt is sikerült, aki elkészítette a Millennium Falcon tökéletes homok verzióját.

A hetvenes évek közepén talán még maga George Lucas sem gondolta volna, hogy a Csillagok Háborúja című űreposza később az egyik legmeghatározóbb popkulturális alkotás lesz a világon. Ennek köszönhetően a sokrészes univerzummá bővülő világ megannyi alkotó szelleműt megihletett már, elég csak néhányat kattintani a neten, hogy felfedezzünk belőlük néhányat.

Ezek lehetnek a fan artoktól kezdve szinte bármik – zenék, könyvek, szobrok, animációk, cosplayek, costume fénykardok, ruhák, rajongói kisfilmek, jégszobrok -, mindezeknek tényleg csak a képzelet szabhat határt, így néha egészen különleges dolgok tudnak születni.

Nagyjából ilyen az a csodálatos homokszobor, amit egy Leonardo Ugolini nevű olasz művész készített az Ezeréves Sólyomról.

Az elkészült művet kizárólag homokból formázta, amit azért emelek ki, mert egészen elképesztően részletesre sikeredett, mondhatni, hogy a homokot leszámítva tökéletes – kisebbített – replikája az eredetinek. Aki ismeri a művészt, az ezen nyilván nem lepődik meg, hiszen már elég régóta űzi a homokszobrászatot, többször is lenyűgözve alkotásaival a követőit.

Korábban például elkészítette Mordor tornyát is, ahonnan a Szem is pásztázza középföldét, de csinált már Bitcoin szobrot, de megformázott tökéletesen részletes Roxforti tornyokat, ahogyan készített már homokszobrot Batmanről is. Ezek persze csak a művész populárisabb alkotásai, mindezeken túl még ezeknél is csodálatosabb dolgokat találunk, ha körülnézünk a TikTok profilján.

Ugolini egy nagyon menő videót is készített arról, hogyan készült el az Ezeréves Sólyom, amit mindenképpen érdemes megnézni – én még mindig nem találom az államat, pedig keresem már egy ideje. EL-KÉ-PESZ-TŐ:

 

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×