Bármilyen szomorú is, de a Take Two és a Rockstar Games számára semmi sem indokolja, hogy elhamarkodják a GTA 6 megjelenését, sőt, nekik az a legjobb, ha minél később érkezik.

Míg játékosok milliói ácsingóznak a Grand Theft Auto hatodik etapjára, addig a Take Two Interactive és Strauss Zelnick Dagobertként fürdőznek a GTA V által egyre nagyobbra töltött pénzmedencében. Ezzel persze nincs is olyan nagy baj, hiszen bárki bármit is mondjon, a már 8 éves játék máig egy kiváló program, csak hát nagyon úgy tűnik, hogy pont ez az oka annak, hogy olyan sokat ülnek a várva várt GTA VI-on.

Pedig vinnék azt is mint a cukrot, csak hát minek jelentetnének meg egy olyan játékot, ami garantáltan letörné az előző rész 8 éve folyamatosan növekvő bevételeit?! Mert ne legyenek illúzióink, a Take Two egy nettó pénzorientált vállalat, amelynek élén egy olyan ember mondja ki az utolsó szót, akinek egyetlen célja a profit maximalizálása.

A helyzet pedig az, hogy az eladási mutatók egyáltalán nem indikálják a GTA 6-ot, hiszen a játékosok nem csak jól elszórakoznak az öttel, de jó sokat el is költenek benne. A GTA V lett ugyanis a vállalat idei második legtöbb bevételét hozó portékája eddig (márciusig), 267,4 millió dollárjával. Ennél többet csak az NBA 2K-sorozat gereblyézett össze, a maga 378,6 millió dollárjával.

Kép: Statista

No, de talán nem is ez a legérdekesebb része a T2 történetének. A Statista legfrissebb statisztikái szerint, a kiadó legeslegnépszerűbb játéksorozata a Grand Theft Auto, amely a története óta 345 millió példányban talált boldog gazdára.

Mindebből csak a GTA V 145 millió darabot vállal magára, amivel messze magasan a franchise legtöbbet játszott etapja, 8 évvel a megjelenése után, mind a mai napig.

A mindenkori eladási lista következő fokán az NBA-sorozat áll, amire 111 millióan fizettek be, ami igazából azt is mutatja, hogy a mikrotranzakciókkal FIFA-módon rendesen kitömött sportjáték ugyan kevesebb játékossal büszkélkedik, de azok jóval többet költenek a játékra – ami annyira talán nem meglepő.

Kép: Statista

A GTA-n belül pedig, – ahogyan fentebb is írtam – toronymagasan az ötös dominál, méghozzá annyira, hogy több mint ötször annyit vettek belőle, mint a második legnépszerűbb San Andreasból, amit a 145 millió ellenében „csupán” 27,5 millióan vásároltak meg. A GTA népszerűségi verseny dobogójának harmadik fokára Niko Bellick fémjelezte négyes számú fejezet állhat, amit a legfrissebb mutatók szerint 25 millióan vettek.

Kép: Statista

A statisztikákba viszont könnyen belerondíthat, hogy a GTA V-öt adták már ingyen is, de az Xbox Game Passban is többször volt elérhető. Azt pedig nem igazán tudni, hogy ezeket is beleszámolták-e, vagy eltekintettek tőlük – de élek a gyanúval, hogy inkább az előbbi.

Bárhogyan is legyen, tény, hogy a GTA V a Take Two máig legnépszerűbb, stabil játékosbázissal rendelkező, és egyre több bevételt hozó terméke. Addig, amíg ez nem változik, aligha fogják elsietni a pletykák szerint Vice City-ben játszódó hatodik rész fejlesztését, hiszen annak megjelenése egyben a fenti gyönyörűen festő mutatók végét is jelentené.

A mai napon, pontosabban augusztus 2-án a Take Two ismerteti a legfrissebb adatait, amiről holnap olvashattok egy részletesebb cikket.

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×