A címe is nagyon kifejező: Beans Boom Bang.

A világon négy helyen népszerűek igazán a Bud Spencer-Terence Hill-filmek: Németországban, Japánban (ahol minden európai furcsaságra, meg nem furcsaságra is eléggé recsegnek) és nálunk. Így aztán nem is csoda, hogy egy német Terence Hill-merchandiseshopnál jöttek rá, hogy érdemes egy ilyet is piacra dobniuk, a pólók, kulcstartó, hagymásbabos kanál és serpenyő, meg kávé (!!) mellett.

Bár a hazai társasjáték-fejlesztői pezsgést nézve kicsit azért irigykedünk, hogy nem nálunk jutott eszébe valakinek, hogy ideje társasjátékot csinálni a két spagettiwesternhős kalandjaiból. Már csak azért is, mert ezek az – úgymond – outsider-próbálkozások a társasjátékpiacon gyakran beleállnak a földbe, egyszerűen azért, mert játékként nem elég jók vagy egyáltalán nem jók, ahhoz meg nincs elég marketingbüdzsé, hogy a tematika elvigye a sok millióért legyártott dobozokat.

Erről mostani német próbálkozásról nagyjából semmit nem találtunk, csak annyit, hogy kártyák lesznek benne. Mégpedig – a képek alapján – négyféle, és lesz olyan kártya, melyen semmi más nem lesz, csak egy korsó sör képe. A leírásból az is kiderül, hogy lesznek jobbos és balos ütéskártyák, sőt azt is írják, hogy „találj ki történeteket”, ami akár ígéretes is lehet.

Egyébként a magunk részéről nagyon el tudnánk képzelni, ha Bud Spencer és Terence Hill bekerülne az Unmatchedba, hogy össze tudjanak csapni mondjuk Sherlock Holmesszal, Drakulával, a Láthatatlan Emberrel vagy épp Mr. Jekyll&Dr. Hyde-dal.

 

IELLO – Unmatched: Árny & Köd társasjáték – az első 15 vásárlónak ajándék promókártyapakli

×