Nagyon úgy tűnik, hogy igazak a korábban pletykáltak, és a Sony tényleg több időt ad a Guerilla Games-nek a Horizon II: Forbidden West fejlesztésére.

Korábban már több pletykával is megalapoztak a félelmeinknek, miszerint az ígéretes Sony prezentációk ellenére idén már semmi sem lesz a Horizon II: Forbidden West-ből, és most nagyon úgy tűnik, hogy beigazolódni látszanak.

A Bloomberg rendszerint jól értesült, és a világ egyik legnagyobb videojátékipari bennfenteseként számon tartott újságírója, Jason Schreier Sony-s belsős forrásaira hivatkozva megerősítette Jeff Grubb lassan ténnyé váló állításait, hogy Aloy következő kalandjának fejlesztése egy kicsit tovább fog tartani a tervezettnél.

Ez azt jelenti, hogy az idei ünnepi szezon helyett, 2022. első negyedévére, vagyis a következő év január, február vagy márciusára csúszik a megjelenése.

Mint fentebb is írtam, korábban már lehetett hallani a 2022-re tolt csúszásról, ugyanis a koronavírus-járvány a Guerilla Games csapatát sem kerülte el. A stúdió legnagyobb része otthonról volt kénytelen dolgozni, ami komolyabban visszavetette a fejlesztés menetét. Sőt, a Sony másik gigászi várományosát, az ideiglenesen Ragnarökre keresztelt God of War folytatást is több hasonló pletykát követően odáztak 2022-re, bár a Forbidden Westtel ellentétben abból még nem láttunk semmiféle mozgóképes anyagot.

A Sony egyelőre hivatalosan nem kommentálta még a dolgot, így egy nagyon picike halovány esély még van arra, hogy 2021-ben befuthat a disztópikus kaland folytatása. De ahogyan arra Schreier is felhívta a figyelmünket, egy korábbi nyilatkozat még szomorúbbá teszi a dolgot. amikor Hermen Hulst, a PlayStation Studios vezetője júniusban azt találta mondani, hogy a Horizon II fejlesztése egészen jól halad, és egyelőre úgy tűnik, hogy tudják tartani a kitűzött megjelenést, de sajnos nem tudnak semmit sem garantálni.

Ha valóban késik a Horizon, akkor erre az évre a Sony számára tulajdonképpen nem lesz nagyobb megjelenés sem PS4-re, sem PS5-re. Ugyan a vállalat a napokban számolt be a rekordot jelentő konzoleladásairól, a készlethiány úgy tűnik, hogy még sokáig velünk lesz – köszönhetően a chip és félvezetőhiánynak. Ezért sajnos sokkal inkább beszélhetünk egy néhány hónapról 1-2 évre elnyújtott konzolgeneráció váltásról, aminek sajnos része az újgenerációs játékok megjelenésének csúszása is, de így legalább addigra mindenkinek meg lesz az új gép is.

Bár nem hiszem, hogy a Cyberpunk-fiaskó után bárki egy percig is komolyan nekiállna ekézni a Sony-t azért, amiért több időt ad a játék befejezésére.

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×