A legendás táskakészítő mester 200. születésnapja alkalmából sok-sok más mellett egy videojátékkal is tisztelegnek.

A Louis Vuitton-t manapság a luxussal teszik egyenlővé, kivéve persze, ha nem a józsefvárosi piacról való, mert akkor pont ellenkezőleg. Mindenesetre a valódi LV termékek a gazdagsággal és az eleganciával forrtak össze, de azt csak kevesen tudják, hogy ez nagyon hosszú és kemény munka eredménye.

A vállatot névadója, Louis Vuitton alapította 1854-ben, előtte azonban évekig a neves francia ládakészítő és csomagoló Romain Maréchal keze alatt tanonckodott. Erre azután került sor, hogy Vuitton 13 évesen gyalog elindult Párizsba azért, hogy megvalósítsa álmait. Vuitton miután megalapította saját bőrtáskák készítésével foglalkozó vállalkozását a francia fővárosban, egy évvel később már Londonban nyitotta következő üzletét, majd 60-ban a saját műhelyébe is beköltözhetett.

Nagyjából ez lesz az alapfelütése a táskakészítő mesterember születésének 200. évfordulójára kiadott játéknak, melyben igen szürrealisztikus grafika mellett ismerhetjük meg az alapító és a vállalat történetét. Bizony, a világvezető luxustáska készítő vállalat augusztus 4-én (akkor született Vuitton), számos egyéb ünnepi dolog mellett egy videojátékkal is tiszteleg. A Louis: The Game főszereplője az LV kabalája, Vivienne lesz, egy, a jellegzetes virágmintával díszített fababa.

A játék legérdekesebb része viszont nem az lesz, hogy megjelenik, hanem hogy NFT-ket is szerezhetünk majd benne.

Nagyjából így fog kinézni a Louis: The Game

Az NFT gyakorlati implementációjáról sokat nem tudunk még, valószínűleg különböző megszerezhető és/vagy megvásárolható játékbeli tárgyakat és kozmetikumokat jelenthet. Azt sem tudni, hogy ezeket hogyan, miként adhatjuk-vehetjük, pedig a megjelenésig már csak napokra vagyunk – de az sem tiszta, hogy a játékért kell-e majd fizetnünk, vagy free-to-play lesz.

Az viszont már biztos, hogy mobilplatformokra, Androidra és iOS-re jelenik meg.

A vállalat jelenlegi vezetője, Michael Burke szerint a videojáték a létező legjobb formája annak, hogy az emberekkel megismertessék a cég és a legendás alapító történetét, sőt, ezáltal még a vállalat dolgozói is közelebb kerülhetnek a LV-hez.

„A média olyan gyorsan fejlődik, hogy minden alkalommal, amikor új kommunikációs mód jelenik meg, újra és újra el kell mesélni a történetet. A generációkat ma már a technológia határozza meg, nem a kor.” – mondta Burke. A vállalat vezetője itt hozzátette a WWD-nek adott interjújában, hogy ezért is rukkoltak elő többek közt az ufó formájú hangszóróval is.

„Louis egy látnok volt, és nem csak a termék tekintetében, hanem a forgalmazás, az ügyfélszolgálat, a globalizáció és a cégének a következő generációnak való átadása terén is. Ez az oka annak, hogy a Vuitton még mindig létezik.”

via – Engadget, WWD

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×