A Call of Duty majdnem minden játékában megjelentek a zombik, de szerintem ezt senki sem bánja.

A zombifilmek először az 1930-as években láttak napvilágot és azóta is hatalmas imádat övezi az élőhalott „barátainkat”. Ez nem meglepő, hiszen hátborzongató és véres történeteket foglalnak magukban, ami valamiért mindig is érdekelte az emberek nagy részét. Nos, a zombi témával tovább haladva, tegnap a YouTube kínálatát böngésztem, amikor szembe jött velem egy videó a Cold War Zombie folytatásáról a Mauer der Totenről.

Nagyon tetszett, amit láttam, de nem véletlen, hogy ilyen mutatósra sikeredett ez a videó is, hisz a Call of Duty (illetve a Treyarch) nem ma kezdte a „zombikkal való játszadozást”. A World at War volt az első játék, amihez a Zombie megérkezett, mint hivatalos mód. Azért írom, hogy első hivatalos, mert előtte már a Call of Duty 2-ben, illetve a Call of Duty 4-ben is voltak szerverek, ahol zombikat lehetett irtani. Természetesen ezek csak modok voltak, amiket rajongók készítettek, de mindig sokan játszottak ezeken a szervereken.

Ezért arra gondoltam, hogy nézzük át együtt a Call of Duty zombik evolúcióját.

Call of Duty: Word at War – 2008

 

Itt a cél még igazán egyszerű volt. A játékosnak új fegyverek vásárlásával, új területek feloldásával és ablakok bedeszkázásával kell védekeznie a náci zombihullámok ellen. Az ablakok bedeszkázása vagy a zombik megsebzése pontokat ad, amelyekkel új területeket lehet feloldani és fegyvereket lehet vásárolni.

Néha a zombik olyan power-upokat dobnak, mint a Nuke, Max Ammo, Double Points és Insta-Kill. A három pályacsomag olyan új tartalmakat hozott, mint a Pack-A-Punch Machine, amely bizonyos fegyvereket fejleszthet, a Perk-a-Cola gépek, amelyek bizonyos mennyiségű pontért perkeket adnak a játékosoknak, és egy új ellenség, a Hellhound.

Call of Duty: Black Ops – 2010

A zombik története különböző korszakokban játszódik, leginkább a második világháború utolsó évében és az 1960-as években. A történet főként négy katonát követ.

A játék két zombis térképpel érkezett, majd később 7-re bővült. A Call of Duty: Black Ops egy egyedi módot is tartalmazott, a Dead Ops Arcade-ot.

 

A „Five” térképen történelmi személyiségek szerepelnek, mint például: John F. Kennedy, Robert McNamara, Richard Nixon és Fidel Castro.

Call of Duty: Black Ops II – 2012

A Call of Duty: World at Warból és a Call of Duty: Black Ops-ból ismert Zombies mód visszatér a Call of Duty: Black Ops II-ben számos kiegészítéssel és változtatással. Például a játék többjátékos motorján fut, nem pedig egy módosított egyjátékos motoron, ami lehetővé teszi, hogy kétszer annyi zombit és kétszer annyi játékost támogasson, mint korábban.

 

Ez mind szép és jó, viszont nagyon sokan utálták a Tranzitot, amiről rengeteg meme is készült.

Call of Duty: Advanced Warfare – 2014

Az Exo Survival 1., 2. és 3. szintjének teljesítése után a játékosok feloldják a 4. szintű pályát, a Riot-ot, amely normál meccsnek indul, egészen a 10. kör végéig. A 11. fordulóban zombik elkezdenek spawnolni a pályán, és megpróbálják megölni a játékost. A fegyvereket a földön lehet megtalálni és használni a zombik ellen. A zombiknak különböző változatai vannak, köztük néhány Exoskeletonban.

 

Az Exo Zombies egy játékmód a Call of Duty: Advanced Warfare játékban, amelyet a Raven Software fejlesztett a Sledgehammer Games-szel közösen. A Call of Duty: Infinite Warfare Zombies és a Treyarch verziójának történetétől különálló, saját univerzumában kanonizálódik.

Call of Duty: Black Ops III – 2015

A zombik visszatértek a Call of Duty: Black Ops III-ban. Ez egy „saját tapasztalat”, és saját XP-alapú fejlődési rendszerrel. Ez a rendszer úgy befolyásolja a játékmenetet, hogy lehetővé teszi a fegyverek testreszabását.

 

A zombikat röviden a Call of Duty: Black Ops III leleplező trailerének végén teaselte a játék, ahol egy zombi volt látható, amint egy deszkát tép ki egy ablakon, mögötte pedig egy horda másik zombi követte; a zombiknak sárga szemei voltak. A zombis mód leleplező trailere először július 9-én, a San Diego-i Comic-Con zombis paneljén volt látható.

Call of Duty: Infinite Warfare – 2016

Ez az Infinity Ward első nekifutása a zombi módnak, és ahogy azt látjuk is, teljesen más a vizuális stílusa is.

 

De a játékmenet nagyon hasonlít a Treyarch Zombie módjára, hasonló perkekkel, power-upokkal, segédeszközökkel és fegyverekkel. Itt viszont a perkeket inkább megesszük, mint megisszuk, különböző bossok vannak, a power-upoknak hasonló nevük van, egyes csapdák már ingyenesen használhatók, és a térképterületek sokkal interaktívabbak.

Call of Duty: WWII – 2017

A történet röviden: egy nemzetközi szakértői csapat tagja vagy, akiket a körülmények sodortak össze, hogy egy vagyonnyi lopott műkincs után kutassanak. Te és a csapatod egy látszólag elhagyatott német faluba érkeztek, jóval az ellenséges vonalak mögött. Itt tomboló szörnyekkel, végtelen mennyiségű vérszomjas zombival és sötét kísérletekkel kell szembenézned, amelyek semmi másra nem képesek, csak gyilkolásra. Soha nincs elég idő, közel sincs elég lőszer, és gyakorlatilag nincs esély a menekülésre.

 

Őszintén szólva, nem is tudtam, hogy a WWII-nek volt zombie módja, de nagyon átlagosnak és unalmasnak tűnik.

Call of Duty: Warzone – 2020

Először a Haunting of Verdanks event alatt találkoztunk zombikkal, illetve mi is a bőrükbe bújhattunk. Az event a játékosoknak nagyon tetszett, így valószínűleg ezért tért vissza később a játékba.

 

A második évad első két hetében zombik lepték el a hajóroncsot. Ha 40 zombit megöltél, az utolsó zombi egy sárga belépőkártyát dobott le, amellyel egy dobozt lehetett kinyitni. Március 11. és április 15. között a zombik különböző helyszínekre költöztek, némelyikük új képességeket kapott. Sugárzónák kezdtek megjelenni ott, ahol korábban zombikat lehetett találni. Ha a sugárzott zónákon belül haltál meg zombiként tértél vissza a játékba. A második évad a Verdansk elpusztítása eseménnyel ért véget, amely a jelenlegi, modern Verdansk végét jelentette, és a zombik végét is.

Call of Duty: Black Ops Cold War – 2020

A zombi mód visszatér a Call of Duty: Black Ops Cold Warban, amely a korábbi Aether-sztori vadonatúj folytatását tartalmazza, amely a Die Maschine nevű pályával kezdődik, és egy elhagyatott lengyelországi náci létesítményben játszódik.

A Treyarch zombis játékában a játékos először választhat különböző operátorok közül. Újdonság is a fegyver ritkasági rendszer, loadoutok és a játék befejezésének lehetősége egy „exfil” hívásával. A Black Ops Cold Warban visszatérnek az eredeti Perk-a-Cola-k, mint a Juggernog, a Speed Cola és a Deadshot Daiquiri is, az 1980-as évek esztétikájához illeszkedő, frissített gépekkel (beleértve az üvegek üdítősdobozokkal való helyettesítését) és egy vadonatúj Perkkel, az Elemental Poppal.

A 115 day, avagy január 15 (1/15) a Call of Duty rajongók egyik ünnepnapja, a zombimód rajongóinak és fejlesztőnek közös ünnepe. Általában a Treyarch ezen a napon elárulja a Call of Duty zombimódjának várható kiegészítéseit. Hogy miért január 15? Ez az Element 115-re utal. Az Element 115 (Moscovium vagy Divinium a játékban) egy olyan anyag, amivel a németek kísérleteztek a zombimód története szerint. Ennek mellékterméként jöttek létre a zombik. Zombikatonákat akartak létrehozni, de nem tudták őket irányítani és és elszabadult a káosz.

 

A Cold War zombie módját a mai napig bővítik, és szinte lenyűgöző, hogy milyen sztorit képesek köré írni. Szerintem rengetegen várják a Season 5-öt, hogy láthassák a folytatást.

Durva látni, hogy a Word at War óta mennyit változott a játék, illetve ha valaki már akkor játszott vele, biztos vagyok benne, hogy nem úgy emlékszik a játékra.

Források: Call of Duty Fandom

Nektek melyik volt a kedvenc?

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×