Egy 11 éves korú játékosnak szinte csak rossz tapasztalatai voltak eddig a Warzone játékosokkal, akik sokszor lenézik és bántják őt.

Az online játékok sajnálatos velejárója, hogy akár olyan kevésbé barátságos alakokkal is találkozhatunk, akiket a való életben nagyon messzire elkerülnénk. Itt nyilván értem a bullykat és a zaklatókat, de beszéljünk bármelyikről is, a leggyakoribb (és legkönnyebb) célpontjaik a gyerekek.

Ennek mondhatni nyilvánvaló oka az lehet, hogy a fiatalabbak a legvédtelenebbek, ők azok, akiket a legkönnyebben lehet abuzálni, megfélemlíteni, manipulálni, hiszen a gyerekeknek nincsen megfelelő tapasztalatuk az ilyen helyzetek kezeléséhez. Sokszor hangzik el az a frázis, hogy a gamer közösségek mennyire összetartóak, ami persze néhol igaz is, a videojáték – és főleg az online játékok – széleskörű elterjedésével viszont sokkal többen vannak a toxikus, sokkal inkább a közösségeket romboló alakok – legalábbis ilyen formában jóval nagyobb eséllyel futunk össze velük.

Jól példázza a jelenséget annak a 11 éves kisfiúnak a története, akit többször használtak ki csúnyán a Warzone-ban.

Mielőtt valaki gyorsan beírná a komment-mezőbe, hogy „dehátaWarzone18+nemiskelleneazzaljátszania„, ezen az álszent szövegen gyorsan lépjünk inkább tovább, és fókuszáljunk magára a problémára. A 11 éves srác ugyanis csak egy jót szeretett volna játszani, de amikor a matchmaking által kisorsolt társai meghallották a hangját, majd megtudták, hogy hány éves, azonnal magasabbra pozicionálták magukat nála.

Értem ezt úgy, mint amikor valakinek a képességeit csak azért becsülik le, mert fiatal.

Vele is pontosan ez történt, szóval elkezdték szekálni őt, amiért fiatal, majd elhitették vele, hogy a szürke jelzésű fegyverek a legjobbak. Ez utóbbit egyébként azután kezdték el csinálni, miután lelőtt két ellenfelet és felvette az arany színű – vagyis nagyon jónak számító – fegyvereket. Céljukat természetesen elérték, és a kisfiú végül megtörve a bullying alatt odaadta nekik a jó tárgyakat. De ezután sem volt megállás: valószínűleg azért, mert úgy gondolták, hogy a 11 éves fiú hamar meg fog halni, fenyegetéssel (hogy jelentik a profilját) kicsalták a pályán összegyűjtött pénzét is.

A történetet egy Adam_THR nevű játékos osztotta meg Twitteren, aki az egyik meccse során találkozott a fiatal fiúval, aki panaszkodva mesélte neki a negatív tapasztalatait:

A jelenség sajnos nem egy új keletű dolog, ami már az internet előtti időkben is velünk volt. A probléma csupán az, hogy ezt most már tényleg fiatal gyerekekkel teszik, sokszor egyébként alaptalanul. Csak azért, hogy egy kifejezetten velős példát állítsak: az esport egyesületek kifejezetten fiatal és tehetséges játékosokat szerződtetnek, sokszor 13-14-15 éves korosztályból válogatva – de volt már példa fiatalabbakra is. Manapság már nagyon kevesen lesznek 25-30 évesen profi játékosok, ezért is érthetetlen sokszor a fennhéjazás.

A GamingBible újságírója, Imogen Donovan szerint a Warzone játékosközössége az egyik legrosszabb a világon, így tulajdonképpen nem csoda, hogy ilyenek gyakran megtörténnek a játékon belül. Szerinte a játék esetében különösen gyakori még a fejlesztőkkel szembeni ellenségeskedés, sokszor találkozik utálkozó kommentelőkkel, a pályát és a fegyvereket érintő változtatások után rendkívül sokan kezdenek el vállalhatatlan véleményeket írni, ami azért érdekes, mert amikor nem történik különösebb módosítás, akkor is pontosan ugyanez történik.

A legszomorúbb része a történetnek talán a legjobbika is, ugyanis Adam_THR veterán Halo 3 játékosként megtanult barátságosnak lenni a fiatalabb társaihoz, amitől a 11 éves srác nagyon boldog lett. Elárulta ugyanis, hogy ő volt a játékban az első ember, aki nem volt vele gonosz…

via – GamingBible

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×