Jelentősen felpörgött az eGambling biznisz.

Vitathatlan tény, hogy tavaly márciusban, az első karantén idején hihetetlen növekedés következett be az összes internettel kapcsolatos szolgáltatás életében. Nem volt kivétel például a Twitch sem, mely elképesztő mértékű növekedést mutatott be 2020 tavaszán. A különböző esport versenyek is teljesen online környezetben kerültek megrendezésre akkoriban.

Látszik mikor startolt el az első hullám – Twitch.tv

A karantén alatt az emberek nyakába szakadt néhány „ajándék” óra, melyet értelemszerűen csak az online térben tudtak eltölteni a korlátozások miatt. Ezzel együtt pedig rengeteg munkahely megszűnt vagy épp váltottak át túlélő üzemmódra, így sajnos az emberek pénzügyi helyzete sem volt a toppon. Ez a két tényező (szabadidő + elkeseredettség) együttes ereje járult hozzá ahhoz, hogy elképesztő módon fellendüljön a CS:GO szerencsejáték is. Nem csak a Valve FPS játéka tarolt, a teljes esport szerencsejáték-ipar 2992%-os(!) növekedést ért el 2020 tavaszán. 

Hatalmas ugrás

A Covid-19 előtt átlagosan 687 dollárt költöttek el havonta a 18-34-es korosztályban szerencsejátékra a férfiak, míg a járvány alatt 1075 dollárra (327 ezer forint) emelkedett ez az összeg. Rengeteg szerencsejátékkal foglalkozó szervezet és weboldal már külön segélyszolgálatot és rehabilitáló programokat indított a szerencsejátékfüggőségben szenvedő felhasználóknak.

Forrás: https://hdn-esports.de/news/how-csgo-gambling-increased-with-covid-19/

Ti fogadtatok már CS:GO/eSport meccsre?

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×