Egy videós bemutatja, hogy miért az egyik legrosszabb ötlet hőpaszta helyett egy gumimacit használni a CPU hőelvezetésére.

A sűrű, szürke folyadék, vagyis a hőpaszta kifejezetten fontos a gépünk működése szempontjából. Aktív hűtés esetében ugyanis ez felel a CPU által termelt hő egyenletes eloszlatásáért, hogy a processzorhűtő ezután hatékonyan tudja ellátni a feladatát.

Ha a processzorhűtő vagy a hőpaszta valamilyen oknál fogva nem működik megfelelően, akkor a processzor értelemszerűen túlmelegedhet, amitől súlyosan károsodhat. Ennek pedig minden bizonnyal egy számítógép tulaj sem örülne kifejezetten.

No, de mi van akkor, ha éppen nincs a farzsebünkben hőpaszta, gumimaci viszont igen? Helyettesíthetjük a gyerekek egyik kedvenc édességével? Hiszen olyan sokféle anyagból készül hőpaszta…

Ez a kérdés nyilván sohasem merülne fel egy átlagos szituációban, és talán jól is van ez így. Mindent használjunk rendeltetésszerűen, és akkor nagy baj nem lehet. Nos, ezzel ment szembe egy „mr yeester” nevű techvideós, aki valamiért tényleg kíváncsi volt arra, hogy mi lenne akkor, ha egy gumimacival helyettesítenénk a pasztát?!

Nem sült el jól…

Nyilván. Mert cukor és zselatin, ami nagy hő hatására szépen elolvad – ami sajnálatos, hiszen meg is lehetett volna enni. A hősies halált haló – egyébként piros – gumimedve legalább revansot tudott venni, mivel elegánsan belefolyt a foglalatba is, ezzel is prezentálva, hogy bizony nem jó ötlet édességgel segíteni a proci hűtését. Természetesen ne próbáljátok ki otthon, helyette nézzétek meg az alábbi rövid videót róla:

 

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×