Annak idején sokaknak okozott szörnyűséges rémálmokat az egyébként aranyos, de mérhetetlenül idegesítő Clippy, akit 20 éve a Microsoft rituálisan kivégzett. Most úgy tűnik, hogy visszahozzák.

Sokan vannak még, akiknek beégett az emlékezetébe az Office 97-ben debütált aranyos, de roppant idegesítő „asszisztens”, a Clippy nevű gemkapocs.

Annak, aki nem tudná, a Microsoft annak idején egy alapvetően jó ötlettől vezérelve készítette el ezt az irodai alkalmazások megismerését segítő figurát, aki a képernyő valamelyik sarkában felbukkanva próbálta tippekkel-trükkökkel, tanácsokkal ellátni a felhasználókat. A gond csak az volt, hogy hihetetlenül idegesítő volt, és sokszor nem segítette, hanem  inkább hátráltatta a munkát, és még rossz tanácsokat is adott.

Az emberek annyira megutálták szerencsétlen Clippyt, hogy az Windows XP több hivatalos promóciójában a Microsoft valósággal kivégezte a kis gemkapcsot. Ezután pedig nem is nagyon találkozhattunk vele – nagyon sokak örömére persze. Ennyi eltelt év távlatából pedig különösen megszépülnek az emlékek, és mostanra sokan bájos nosztalgiával tekintenek a gülüszemű asszisztensre, a Microsoft fejlesztői legalábbis egészen biztosan.

Twitteren ugyanis közzétettek egy posztot, amiben azt írták, hogy ha meg lesz a 20.000 kedvelés, akkor a Microsoft 365-ben visszahozzák Clippyt.

 

Nos, még egy óra sem kellett ahhoz, hogy összejöjjön ez a cél, így a korábban csúnyán pórul járt Clippy szinte biztosan visszatér majd a következő irodai szoftvercsomagban.

No nem kell megijedni, ugyanis az asszisztensi pozíciójába biztosan nem fogják visszahelyezni, mindösszesen kap néhány saját emojit, így garantált, hogy nem jut a 20 évvel ezelőtti sorsára. Az már más kérdés, hogy ilyen formában képes lesz-e megszerettetni magát, avagy sem, de előrebocsátom, hogy ha nem kontárkodik bele az ember munkájába, akkor minden esélye meg van arra, hogy ezúttal ne heves gyűlölettel gondoljanak rá.

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×