Aggasztó hírek érkeztek.

A Svéd Sportszövetség még júniusban élt azzal a kijelentéssel, hogy az e-sport nem sport. Érdekes volt ezeket a szavakat hallani, hiszen akkor még úgy volt, hogy a Dota 2 és a CS:GO legnagyobb offline eseményeit (TI és Major) is a svéd fővárosban, Stockholmban élheti át a nagyközönség. Azóta a The International – Dota 2 eseményt szervező PGL már be is jelentette, hogy októberben, Bukarestben rendezik majd meg az összecsapást.

A CS:GO Majorrel kapcsolatban eddig eléggé hallgatott a PGL és a Valve is, ám kedden az „expressen.se” svéd híroldalon vészjósló híreket olvashattak az FPS játék rajongói. Szerencsére Redditen hamar felkapott lett a linkelt bejegyzés, így nem csak a svéd közösség értesült a dologról.

A PGL megerősítette, hogy bizony egyre csak fogy az idő, hamarosan tisztázni kell a dolgokat a helyi hatóságokkal. Ha nem sikerül megegyezniük az elkövetkezendő rövidke időszakban, akkor a CS:GO Majornek is új helyszínt kell keresniük, mely potenciális csúszással járhat majd. Reméljük ez nem fog bekövetkezni, de a Dota 2 TI 10 ügye után sajnos ez is az elképzelhető forgatókönyvek között van. A SEA (Swedish Esports Association) nyílt levelet fogalmazatott meg a megfelelő hatóságokhoz, hogy minél gyorsabban rendezhessék a felmerülő problémákat. A levelet olyan nevek is aláírták, mint Hicham Chahine (Ninjas in Pyjamas CEO) vagy az Alliance Dota 2 csapatának edzője, Jonathan “Loda” Berg.

Szerinted sikerül megrendezni Svédországban a következő Majort?

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×