Egy Fortnite rajongó remek ötlettel állt elő a játék alapvető mechanizmusát illetően. Az építést szeretné megváltoztatni, nem is akárhogyan.

Azt talán mindenki jól tudja, hogy van egy nagyon fontos dolog, ami alapvetően megkülönböztetni a Fortnite battle royale-t a többi BR játéktól. Az építés, ami gyakorlatilag egyedivé tette a szokásos játékmódot. Azonban úgy tűnik, hogy vannak olyan játékosok, akik már szeretnék átalakítani azt, a jobb átláthatóság érdekében.

Egy Fortnite játékos szerint néhány egyszerű változtatás segítene átláthatóbbá tenni a szerkezeteket.

Néha ugyanis előkerül az a probléma, hogy a heves közelharcok és építések közepette nem tudjuk eldönteni már, hogy milyen épületrészt húztuk fel mi és melyiket az ellenfél. Ilyenkor értékes időt veszíthetünk és ez el is döntheti egy harc kimenetelét. Ha például épp mi le akarunk bontani valamit, de azt nem mi húztuk fel, hát akkor gond van. Erre régóta szeretnének a játékosok egy megoldást, amire most egy játékosnak kidolgozott ötlete van. Gyakorlatilag megoldotta a kérdést.

A Redditen SirDuckDee egy videót is közzétett, melyen bemutatja ötlete lényegét. Szerinte a megoldás az lenne, hogy az épületek egyes elemei színesen villóznának, hogy pontosan látni lehessen, melyik játékos helyezte el azt. Ez felváltaná az építés „fehér” megjelenését, ám mindenki tudná, hogy mi kihez tartozik. Az elképzelés szerint a saját fal lenne a kék fényű, az ellenfélé a piros fényű elem.

Quality of Life change to improve visual clarity in fights! Flash a coloured tint to show which player has placed the building piece. This would replace the white ‘flash’ of a build being placed, making build ownership more apparent. from FortNiteBR

 

A kommentek alapján sokan örülnének ennek a megoldásnak, persze most még nagyon bizonytalan, hogy az ötlet eljut-e a játék fejlesztőihez. Persze az sem biztos, hogy nekik tetszik ez a javaslat. Neked hogy tetszik az ötlet?

https://leet.hu/?s=sharksale&post_type=product

×