Ma, 2021. júlis 9-én ünnepli nyolcadik születésnapját a Dota 2, melynek nemzetközi bajnoksága hozzánk igen közel zajlik majd.

DOTA 2 (Defense of the Ancients 2) című MOBA, a Defense of the Ancients videójáték felújított, különálló verziója, melyet a Valve Corporation készített a Source Engine felhasználásával.

A játék pontosan ma 8 éve, 2013 július 9-én jelent meg. Boldog születésnapot!

Amellett hogy a Dota 2, valamint annak 2015-ben felújított változata sokak kedvence lett, jelentős szerepet tölt be az esportban is. A 2011-es bejelentést követően a Dota 2 elnyerte az IGN People Choice Award díját, 2012 decemberében a PC Gamer a Dota 2-t jelölte az év játéka, valamint az év legjobb esport játéka díjra. 2013-ban a Dota 2 végül elnyerte az év esport játéka díjat a PC Gamer-től és az onGamers-től. A GameTrailers a 2013-as év legjobb PC-s játéknak járó díjat ítélte meg. Az IGN pedig a legjobb PC-stratégiai és taktikai játéknak, a legjobb PC-s multiplayer játéknak járó díját adományozta neki, sőt a People Choice díjat is elnyerte.

A további években a játék még számtalan díjat zsebelt be, ami jól mutatja annak jelentőségét és hatását.

Az sem kérdéses, hogy a Dota 2 hivatalos világbajnokságát, a The Internationalt egyre több ember figyeli minden évben a világon.

A Valve a napokban jelentette be, hogy a The International 10 – Dota 2 bajnokság októberben kerül megrendezésre, Romániában, Bukarestben. Az eseménynek bukaresti Nemzeti Aréna ad otthont. A Group Stage október 7–10 között zajlik, a Main Stage pedig október 12-én kezdődik. Ezután október 17-én a világ két legjobb Dota 2 csapata áll szemben egymással. A nyereményalap várhatóan 40 millió dollár lesz.

Te szoktál még Dota 2-t játszani?

https://leet.hu/?s=sharksale&post_type=product

×