A Riot nagyon meghúzta ezt a nyarat. Nem csak egy eventtel, de még egy visual novellel is készült nekünk.

A Riot Games bejelentette a Sentinels of Light nevű nagy nyári eseményt, amely mind az öt, jelenleg elérhető játékában megrendezésre kerül: League of Legends, League of Legends: Wild Rift, Legends of Runeterra, Teamfight Tactics és Valorant.

Minden játék tematikus tartalmat kap az esemény során, de a League of Legends játékosai különleges élvezetben részesülnek:

végigjátszhatnak egy visual novel stílusú történetet közvetlenül a játék kliensében.

A „Rise of the Sentinels” nevű történetélményt úgy tervezik, hogy „mindenki számára megközelíthető legyen” – mondta Thomas Cunningham, a Riot Games narratíváért felelős vezetője a The Verge-nek egy e-mailben. Az elképzelés szerint akkor is élvezheted majd, ha új játékos vagy, vagy ha már jól ismered a League of Legends történetét.

Íme egy rövid összefoglaló a történetről, amelyet a Riot osztott meg – úgy hangzik, hogy számos ismerős arccal találkozhatsz majd a játékból:

A játékosok egy újonc Sentinel karakterébe bújva feltárják Viego visszatérésének rejtélyeit, és részt vesznek az ellene vívott harcban olyan szeretett Sentinelekkel, mint Senna és Lucian, valamint néhány új arc csatlakozik hozzájuk, mint Vayne, Graves és mások.

Ha pedig szeretnél tájékozódni a Rise of the Sentinels történetéhez vezető eseményekről, nézd meg a Riot kétperces videós összefoglalóját.

 

Ami a Rise of the Sentinels esetében a vizuális regény formátumot illeti, a Riot azt mondta: „lehetőséget akartunk adni a játékosoknak arra, hogy személyes kapcsolatot építsenek ki a karakterekkel, és döntéseket hozzanak, miközben úgy érezhessék, hogy valami náluk sokkal nagyobb dolog részesei” – mondja Cunningham. „A visual novelek nagyszerűek ezekben a dolgokban, különösen, amikor a játékos egyéni döntései és egy messzemenő narratíva között kell egyensúlyt teremteni.”

A League of Legends eseménye július 8-tól augusztus 10-ig tart. Cunningham szerint minden fejezet körülbelül öt percet vesz igénybe a legtöbb játékos számára.

A sztoriélmény mellett a League of Legends játékosok egy új, Ultimate Spellbook nevű módot is kipróbálhatnak.

A Sentinels of Lightban először fog megjelenni egy bajnok az összes League of Legends-játékban az univerzumon belül, ugyanazon az eseményen. Két hét alatt az új bajnok, Akshan érkezik a Legends of Runeterra, majd a Teamfight Tactics, majd a League of Legends, végül pedig a Wild Rift játékba.

A Rise of the Sentinels vizuális regény a Riot legújabb erőfeszítése a League of Legends univerzumának kiépítésére, amelyet más médiumokra is kiterjesztett. A stúdió például képregényeket készített a Marvel Entertainmenttel közösen, és készülőben van egy Netflix-sorozat is Arcane címmel.

Mit gondoltok, a Riot jó lépéseket tesz a League of Legends univerzumának kiépítésére?

https://leet.hu/?s=sharksale&post_type=product

×