Miután bemutatott egy gimbal rendszerrel ellátott telefont, a Vivo állítólag egy örült ötleten dolgozik.

A Vivo állítólag sokat kísérletezik az okostelefonok kameráival. A gimbal rendszerrel ellátott telefon bemutatása után a Vivo állítólag egy integrált repülő kamerával ellátott okostelefonon dolgozik.

A jelentésekből kiderül, hogy a Vivo egy olyan kamerán dolgozik, amely drónszerű képességekkel rendelkezik majd. Ez képes lesz leválni az okostelefonról és a levegőben repülve légi felvételeket készíteni vagy videókat forgatni. A Vivo állítólag 2020 decemberében nyújtja be az okostelefonra vonatkozó szabadalmat a Szellemi Tulajdon Világhivatalhoz. Az interneten felbukkant egy vázlat a Vivo állítólagos repülő kamerával ellátott telefonjáról.

A repülő kamerával ellátott Vivo telefon vázlatát először a holland Lets Go Digital című kiadvány szúrta ki.

A vázlaton egy okostelefon látható, amelynek szélén egy kihúzható rekesz található. A kamerarekeszben négy propellert helyeztek el, hogy a levegőbe emelkedjen, van egy beépített akkumulátortartó rekesz is. Két kamera van, valamint három infravörös érzékelő, hogy elkerülje az ütközést, amikor a levegőben repül. Az első kamera az elülső légifelvételt veszi, míg a másik a lenti felvételek rögzítésére van elhelyezve. A szabadalomból kiderül, hogy a kameratartály teljesen kihúzható az okostelefonból. Az okostelefonban több mint két kamera is helyet kaphat, lehet egy harmadik és egy negyedik kamera is, hogy a környezetet is jól megörökítse.

https://www.youtube.com/watch?v=AaHVAcHyQbs

 

A repülő kamera várhatóan elég kicsi lesz, mivel egy okostelefon belsejében lesz elhelyezve. A szabadalom azonban nem feltétlenül erősíti meg, hogy a vállalat ilyen telefont fog piacra dobni. Az okostelefonos cégek rengeteg szabadalmat nyújtanak be, de csak egy maroknyi kerül piacra.

Ez egy elég érdekes modell lehet, de sajnos a kivitelezést rengeteg problémát okozhat a Vivónakhttps://leet.hu/?s=sharksale&post_type=product

×