Különösen fontos, hogy mindig megfelelő töltőt használjunk az eszközeink feltöltésére, ugyanis könnyen hasonló baleset lehet a vége.

Komoly égési sérülésekkel szállítottak kórházba egy négyéves kínai kislányt, Yiyit, miután felrobbant a karján hordott okosórája – írja a Yahoo News.

A kislány az unokatestvérével játszott a délkelet-kínai Quanzhou városában élő nagymamájánál, amikor a baleset történt. A nagyszülő elmondása szerint egy hangos robbanást hallott a gyerekek szobájából, majd Yiyi sikolyára és kiabálására sietett be oda, ahol az órából áradó füstfelhő fogadta. A kislány sírva próbálta levenni magáról az eszközt, majd miután a nagymama segítségével sikerült látták, hogy csúnya égési sérüléseket szenvedett.

A kórházba szállítva megállapították, hogy a gyermek harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, ami miatt bőrátültetésre volt szüksége.

Four-year-old girl's severely burned hand after the smartwatch suddenly ignited in Quanzhou, China. Source: AsiaWire/Australscope

A kislány sérült keze | Kép: Yahoo News, AsiaWire

Ugyan az óra gyártóját nem nevezték meg, többen úgy gondolják, hogy egy olcsóbb darabról lehet szó. A édesapja elmondta, hogy felvette a kapcsolatot a vállalattal, akikkel jelenleg is tárgyalnak, de egyelőre nincs előrelépés az ügyben.

Ami érdekes lehet, hogy a szakértői vizsgálatok során megállapították, hogy valóban nem történt külső sérülés, azonban úgy vélik a balesetet egy olcsóbb, a gyártó által nem hitelesített töltő okozhatta. A kivizsgálás egyelőre még tart, amely során az a kérdés is felvetődhet, hogy hogyan sérült meg a kislány kézfeje is.

Ugyan az efféle balesetek ritkák, könnyen előfordulhatnak, ha nem megfelelő, hivatalos forrásból származó eszközöket használjuk az akkumulátor feltöltésére. Ezért minden esetben olyan töltőt érdemes vásárolni, amely nem csak technikai paramétereiben felel meg a készülékünknek, de a gyártó is támogatja azt. Emellett a nem megfelelő használat és bizonyos külső hatások-sérülések is vezethetnek robbanáshoz.

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×