Nem ezzel fogják megszorongatni az AMD-t.

Kétségtelen, hogy az asztali vonal mellett az AMD a szervereket sem hagyja cserben az EPYC szériát elnézve. Az Intel természetesen ezt nem nézi ölbe tett kézzel, már készülnek a negyedik generációs Xeon Scalable processzorok a cég műhelyében. A Sapphire Rapid kódnéven futó CPU-k lehetnek az első 10 nanométeres gyártótechnológián készülő szerverprocesszorok. 

Az iparági pletykák alapján ezek megfelelő ellenfelei lehetnek a vörös óriás hasonló kategóriájú termékeinek, kedden kiszivárgott az első teszteredmény is.

Nem meglepő módon a Geekbench 4 mérései között találhatjuk meg az első, félig-meddig hivatalosnak tekinthető benchmark eredményt a 20 maggal és 40 szállal felvértezett „szörnyről”. 1340-es egyszálas és 31666-os többszálas pontszámot tett le az asztalra, melyek nem túl combosak, egy asztali AMD Ryzen 9 5950X is sokkal erősebbnek tekinthető. Ám meglepően alacsony órajelen futott a mérés, így ki tudja mi lehet a valós érték.

Egyelőre még messze az AMD megverése a szerverfronton, de az Intel által is hitelesített mérésekig megfelelő óvatossággal kell kezelnünk a fenti számokat. Reméljük sikerül feljebb tornászni ezeket a pontokat, mert így bizony hatalmas bukta lehet a dologból.

Forrás: TPU

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×