Csütörtökön az E3 után a Sony is bejelentkezik egy játékokat bemutató State of Play-el, de sokan fognak csalódni.

Mivel a Sony elegánsan kihagyta az online megtartott 2021-es E3-mat, borítékolható volt, hogy záros időn belül jelentkezni fognak egy saját eseménnyel. Volt is erről elég sok pletyka, most pedig maga a Sony jelentette be a vészesen közelgő eseményét, melyet július 8-án, csütörtökön este, magyar idő szerint 11 órakor tartanak meg.

Mivel a hivatalos bejelentést irreálisan sok pletyka előzte meg, a Sony úgy látta jónak, hogy tisztáz egy-két dolgot az eseménnyel kapcsolatban.

Az egyik ilyen, hogy a csütörtöki State of Play az Arkhane Studios időleges PS5-exkluzív játékát, a Deathloopot helyezi a középpontba. Ez azt jelenti, hogy a nagyjából 30 percesre tervezett adás nagyobb részében erről az alkotásról lesz szó, ami 9 percnyi tömör gyönyör játékmenetet tesz ki. Ez azért is lesz érdekes, mert az Arkhane csapata egy ideje már az Xbox Game Studios részét képezi.

A másik fontos dolog, hogy a fennmaradó időt indie játékokkal és „izgalmas third-party” címekkel töltik majd ki – pontosan viszont nem tudni, hogy ezek mik lesznek, szóval érdemes lesz nyitott szemmel nézni.

Hangsúlyozandó tehát, hogy sem a Horizon folytatása, sem a God of War második része nem lesz jelen az eseményen, ahogyan az újgenerációs VR fejest is sokan hiányolni fogják. Itt a Sony megjegyzi, hogy csüggedni nem kell, ugyanis idén még lesz State of Play, amire izgalmas bejelentéseket és bemutatókat tartogatnak.

Ez a hír azok számára lehet aggasztó, akik a Horizon: Forbidden West-et várják már nagyon, ugyanis a japán játékgyár 2021-re ígérte a megjelenést, de pontos dátumot még mindig nem árultak el.  Mindennek fényében sajnos egyre valószínűbbnek tűnik, hogy leghamarabb csak év legvégén, szerencsés esetben 2022. elején kerül majd a boltokba.

A június 8-án este 11-kor kezdődő State of Play-t a Sony hivatalos csatornáin követhetitek élőben Youtube-on és Twitchen, de természetesen mi is beszámolunk majd róla.

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×