A Nintendo a nagy nyári melegben teljesen váratlanul bemutatta az új Nintendo Switch modellt, de sokan nagyon csalódottak lesznek.

Egészen régóta pletykálgatnak már a Nintendo Switch erősebbik verziójának létezéséről, sőt, egészen sokan biztosként számoltak be arról, hogy még idén meg is jelenhet. Aztán már olyanokat is lehetett hallani, hogy a Nintendo talán az E3-mon fogja hivatalosan is leleplezni a Switch Pro-t, ami aztán mégsem történt meg.

A mai napon azonban tulajdonképpen a legnagyobb semmiből robbantott a japán játékgyár, és tényleg bemutattak egy felfrissített Switchet, de ez nem az a modell, amire mindenki annyira vágyott. Az új készüléket szimplán csak OLED Model-nek kereszteltek, ami nagyjából le is lövi majdnem az összes újdonságot, amivel felvértezték.

A Nintendo Switch OLED az új, 0,8 hüvelykkel – körülbelül 2-2,5 centivel nagyobb 720p-s kijelzőt kapott, ami dokkolt állapotában TV-ről 1080p-re lesz képes – ellentétben a 4K-s pletykákkal. Az új modellen lesz egy kihajtható és állítható állvány, javítottak a beépített hangszórókon is, a belső tárhelyet 32-ről 64GB-ra emelték, a dokkoló pedig végre kapott egy Ethernet-portot.

Ezeken (és a súlyán) kívül konkrétan minden változatlan maradt. A processzor ugyanaz az NVIDIA Tegra, mint ami a sima Switch-ben is duruzsol, de még az akkumulátor is pontosan megegyezik az alapváltozat 4310 mAh-s aksijával.

 

Az új Switch 2021. október 8-án kerül a boltok polcaira 350 dolláros, körülbelül 120-125.000 forintos áron, ami azért is lehet különösen elgondolkodtató, mert az újgenerációs és jóval erősebb Xbox Series S kerül 115.000 forintba.

Persze sosem az erősségük, hanem a játékok adták el inkább a Nintendo konzoljait, a kérdés viszont az, hogy zéró teljesítménybeli változással kinek éri majd meg az OLED Model a 2017-es helyett, ami megjelenésekor egészen biztosan drágább lesz annál?! A Nintendo tulajdonosoknak egy oktalan váltás, míg az újaknak ott lenne az olcsóbb és körülbelül ugyanolyan képességű alapverzió. Nos, októberben meglátjuk.

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×