Elhunyt Garamszegi Gábor, aki magyar hangot kölcsönzött a Trónok Harca egyik legikonikusabb karakterének, Hodornak.

Mérhetetlenül szomorú napra ébredtünk. Július 4-én 59 éves korában elhunyt Garamszegi Gábor, akit a magyarok a Trónok Harca Hodorjaként ismerhettek meg. A gyászhírről a család rokonai és közeli barátai értesítették lapunkat, akiknek ezúton is az egész szerkesztőség együttérzését és őszinte részvétét fejezi ki.

Garamszegi Gábor viszonylag későn, 36 éves korában kezdte szinkronszínészi pályafutását, de egészen sok sorozatban és filmben, animációs filmben hallhattunk viszont. Megszólalt többek között a Full Metal Alchemyst-ben, a Scooby Doo-ban, a kultikus Akirában, a Dragon Ball GT-ben,  a Simpson család mozifilmben is hallhattuk, de a Harry Potter 3 és 5-ben, a Mátrix 3-ban, vagy a Torrente 3-ban is feltűnt.

Trónok harca – Hodor

Leghíresebb szerepe 2011-ben kezdődött a Trónok Harcával, de elmondása szerint Hodor karaktere szakmailag nem volt számára kihívás, vagyis nem egy jegyzett karakter. Korábbi interjúban azt mondta, hogy óriási megtiszteltetés és meglepetés volt számára a karakter saját hangján való megszólaltatása, hiszen attól függetlenül, hogy ritkán hívták felvételekre (és akkor sem kellett bonyolult szöveget felolvasnia), a története révén mégiscsak egy kultikus szereplő lett.

Ez azért is volt jelentős, mert tudta, hogy a szakmai telítettség miatt nagyobb szerepekre sajnos már nem sok esélye van. Később ezért is állt Arriva sofőrnek, akit a 250-es budapesti járaton utazók is rendkívül kedveltek, Garamszegi sokukat névről is ismerte. Olyannyira szoros volt mindenkivel a jó viszonya, hogy pár évvel ezelőtt megszavazták az év legjobb buszsofőrének is.

 

Nyugodjék békében!

×