A Sentinels profija, Tyson ‘TenZ’ Ngo beleszólt a Valorant Phantom vs Vandal vitába, és a 20 éves játékos szerint a győztes egyértelmű.

A Valorantnak, mint minden FPS-nek, vannak fegyvermetái illetve vitái arról, hogy melyik fegyver melyik helyzetben a leghatékonyabb. Azonban akárcsak korábban a CS:GO, a Valorant is a játékbeli valutát használja annak meghatározására, hogy milyen fegyverek állnak a játékosok rendelkezésére.

A vita nagy része két puskát – az SW-ACR Phantomot és az AR-762 Vandal-t – övezi. Mindkét fegyver 2900 kreditbe kerül, és mivel a teljesítményük és az áruk is hasonló, a közösség megosztottnak tűnik abban a kérdésben, hogy melyik a jobb.

A profi játékos TenZ számára azonban a választás nem is olyan nehéz.

A játékosok a Valorant megjelenése óta vitatkoznak azon, hogy a Phantom vagy a Vandal a jobb fegyver.

Egy július 2-i Twitch-streamben az ex-CS:GO profi beleszólt a vitába, és egyértelműen a Phantom felé hajlott. A továbbiakban felsorolta az összes okot, amiért erősebbnek tartja a Vandalnál, annak ellenére, hogy mindkét fegyver hihetetlen erős a jó kézben.

Singularity Phantom

Valójában nem viccelek, amikor azt mondom, hogy a Phantom sokkal jobb, mint a Vandal” – mondta. „Az egyetlen dolog, a Vandal-ban ami jobb  az a one tap. De a Phantom; nagyobb tár, könnyebb recoil.

A profi arra is kitért, hogy a játékban sok a „chip damage” és ez a Phantomnak kedvez.

„A chip sebzés a játékosok által az ellenfelek játékbeli képességeivel való találkozáskor elszenvedett sebzésre utal.”

 

Majd azzal fejezte be: „Szóval van még nagyon ok, amiért úgy gondolom, hogy a Phantom jobb – suppressor, jobb tűzsebesség.”

Néhány játékos valószínűleg továbbra sem lesz meggyőzve – a két puska csatájában határozottan van helye a szubjektivitásnak -, de egy olyan profi játékos véleményét, aki a CS:GO és most a Valorant legmagasabb szintjén versenyzett, nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Természetesen ez lehet csak sajátos vélemény is. Hiába „jobb” a Phantom ha egyszerűen nem bírsz vele lőni vagy csak simán nem áll rá a kezedre. Szóval nem muszáj mindig a profikat követni, hiszen mindannyian különbözünk a másiktól.

Ti melyik fegyvert szeretitek jobban, az „erősebb” de lassabb one tap király Vandal-t, vagy a gyorsabb és halkabb Phantom-ot?

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×