Leálltak a különböző, SBMM-et követő weboldalak, és még azt sem tudják, hogy ez szándékos húzás volt-e, vagy inkább valami hiba a rendszerben.

Bár a Warzone SBMM adatai nem nyilvánosak, a játékosok továbbra is nyomon követhetik saját és lobbijuk nyilvános statisztikáit különböző szolgáltatások segítségével. Azonban ezek a harmadik féltől származó szolgáltatások mindegyike leállt, mivel az Activision privatizálta az összes játékosfiókot.

A készségalapú partnerkereső (SBMM) szolgáltatásokat különböző okokból használják a játékokban. Egyes játékosok szeretik ellenőrizni, hogy a lobbijukban milyen erősek voltak a K/D-k, hogy kontextusba helyezzék, milyen jól teljesítettek. Egyes játékosok szeretik ellenőrizni, hogy valaki, akit csalással gyanúsítanak, valóban csalt-e.

Az oldalak, amelyek ezeket az adatokat nyomon követik, az Activision Warzone API-ját használják, és csak olyan játékosok esetében tudják ezt megtenni, akik fiókja nyilvánosra van állítva.

A múltban volt némi dráma ezekkel az oldalakkal, de a legtöbbjük zökkenőmentesen működött az azóta eltelt hónapokban.

A WZStats.gg régen SBMMWZ volt.

Július 2-án azonban a játékosok azt vették észre, hogy nem férnek hozzá az adatokhoz, a versenyek résztvevői nem tudták ellenőrizni a csalókat, sőt, néhány versenyt le is fújtak. Ahogy a kedvelt statisztikai oldal, a WZStats elmagyarázza, az Activision hirtelen minden fiókot priváttá tett.

Ez azt jelenti, hogy mindenki, aki manuálisan állította a fiókját nyilvánosra, az SBMM szolgáltatások kedvéért, egyszer csak visszaállították azokat is. A WZ Stats kitért arra, hogy nem biztosak abban, hogy ez a lépés szándékos volt-e vagy sem, de még nem kaptak választ a fejlesztőktől ezzel kapcsolatban.

A közösségi médiában és a Twitch-en is számos panasz érkezett. Néhány játékos még azt is megjegyezte, hogy az összes mai Z Liga versenyt törölték a K/D-k ellenőrzésének képtelensége miatt.

Nem világos, hogy pontosan mi a fejlesztők szándéka ezzel a változtatással, vagy egyáltalán szándékukban áll-e. Az viszont egyértelmű, hogy van igény ezekre a szolgáltatásokra, és a játékosok elégedetlenek, hogy a kedvenc oldalaikat leállították.

Update: Úgy tűnik, hogy azóta már megjavultak a dolgok – gyorsan sikerült rendet tenniük.

Ti szoktatok ilyen oldalakat használni, vagy nem érdekel titeket a stat, csak a játék?

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×