Egészen izgalmas, hogy 26 év távlatából is van még mit felfedezni a Sony legendás konzoljáról, az első PlayStationről.

A legelső PlayStation konzol mára már történelem, amit 26 évvel ezelőtt tulajdonképpen a Nintendo akadékoskodásának köszönhetünk. Azóta a Sony lett a világ piacvezető konzolgyártója, és renoméja ugyan nem kikezdhetetlen, sikere azóta is töretlen.

Ami viszont egészen különlegessé teszi mind a mai napig a PS1-et, hogy mostanáig derülnek ki róla olyan rejtett titkok és funkciók, melyek létezését még csak nem is nagyon sejtettük. Ilyen a mostani felfedezés is, igaz, ezt annak idején a Sony fejlesztőin kívül nagyon senkinek sem lett volna lehetősége előhozni.

A PS1 betöltő animációja és felugró logója zenéstől, mindenestől a videojátékipar egyik legikonikusabbja, amitől simán libabőrösödik a gamer. A fekete háttér előtt feltűnő PS logóról azonban eddig mindenki azt hitte, hogy mindösszesen egy statikus kép, ami csak 3D-s illúziót kelt.

Nos, mint kiderült valójában nem egy képről, hanem tényleg egy 3D-s modellről van szó, amit a konzol fejlesztői módjában akár még mozgatni is lehet.

Jó, nyilván nem egy mindent megváltoztató titokról van szó, de mégis elég menő, hogy ennyi idő elteltével is vannak dolgok a Sony első, amúgy ötödik generációs konzoljáról, amik még felfedezésre várnak.

 

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×