Ennek a projectnek a végeredménye nem csak csendes gamer gép, hanem teljesen egyedi, ventilátormentes, mágneses hűtésű mérnöki csoda.

Egy igazi ventilátor nélküli gaming PC létrehozása nem kis teljesítmény, mivel a passzív hűtési módszerek gyakran magasabb hőmérséklethez vezetnek, amelyek nem teljesítenek olyan jól, mint ventilátoros hűtésű társaik. A csendes platformra törekvő YouTuber DIY Perks nem elégedett ezzel a kompromisszummal.

Ezért megtervezte a saját „lélegző” hővezetési megoldását, amely mágneses fúvórendszerrel hűti az alkatrészeket.

 

Ez a gép továbbra is léghűtéses, de a ventilátorok helyett egy nagyobb felületű akrilpanel hűti a gépet. DIY Perks mágneseket, vízszivattyúkat, valamint a fizika és a mérnöki tudományok jó ismeretét vette igénybe, hogy a lapot mozgásra bírja.

Nemcsak úgy néz ki, mint egy műalkotás, a hőmérsékletek is kiválók. A DIY Perks nem tartalmazott játékon belüli benchmarkokat, de a 16 magos AMD Ryzen 9 5950X a Prime95-ben elfogadható 60°C-ot ért el, a Zotac RTX 3080 pedig a FurMarkban meghaladta a 60°C-ot. A rendszer többi részét egy Asrock ITX alaplappal, 64 GB Crucial Ballistix DDR4 3600 MHz-es RAM-mal és Alphacool vízblokkokkal egészítette ki a processzor és a videokártya számára.

Ha saját magadnak építenél egyet, valószínűleg nem a legjobb társad lenne egy  LAN-partira. Jah és nem csak a gigantikus mérete miatt. A belső alkatrészek törékenyek, és könnyen megsérülhetnek, ha nem bánsz velük rendkívül óvatosan. Ezt a YouTuber saját bőrén tapasztalta, amikor az akrilcső eltörött az összeszerelés során.

A erőssége nem a méretében rejlik

DIY Perks megjegyezte, hogy ez az első verzió, amelyen még bőven van mit javítani, kezdve egy jobb nyílási mechanizmussal – amely jelenleg csukott állapotban kopog. Jó látni, hogy egy ilyen egyedi konstrukció életre kel, és a végeredmény olyan gyönyörű, mint egy inga egy óra belsejében.

Mit gondoltok erről a különleges hűtésű gépről, megéri a mérete a csönd érdekében?

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×