A napokban jelentette a barcelonai hatóság, hogy a legendás John McAfee öngyilkos lett azután, hogy eldöntötték, mégis kiadják az Amerikai Egyesült Államoknak.

Napokkal ezelőtt jelentették a spanyol hatóságok, hogy elhunyt a börtönben a botrányaitól hangos John McAfee, az első kereskedelmi forgalomba hozott vírusírtó atyja. A halál oka: öngyilkosság. A hivatalos jelentések szerint legalábbis, megannyi követője és a felesége ugyanis nem hiszik el, hogy tényleg önkezűleg vetett volna véget az életének.  Ezért pedig, hogy ezt higgyék McAfee valójában igen sokat is tett.

A korábban igen nagy szaktekintélynek számító McAfee eléggé jó kapcsolatot ápolt a konteókkal. Egyszerűen imádott az összeesküvés-elméletekben fürdőzni, melyekről elég nyíltan beszélt is. Többször olyanokat állított, hogy az adózás valójában csak az emberek lehúzása-kirablása, hogy bizalmas és megbotránkoztató információkat tud politikusokról, illetve úgy hitte, hogy nem az emberölés, fegyvercsempészés és a drogügyei miatt, hanem a tudásáért üldözik őt.

McAfee már évekkel ezelőtt tisztázta magát: ha meghal, akkor egészen biztosan öngyilkosságnak próbálják majd beállítani, de ezt senki ne higgye el, hiszen ő ilyet semmilyen körülmények között nem tenne. Erről egy tetoválást is magára varratott – $WACHKD feliratot, ami nem csak az idegenkezűségre, hanem a saját kriptovalutájára is emlékeztet.

Felesége a halála után azt mondta, hogy férje sosem tett volna ilyet, sőt, még azt is hozzátette, hogy pont aznap beszéltek egymással és úgy köszönt el tőle, hogy később még jelentkezik. Szerinte ez nem összeegyeztethető azzal, amit a spanyol hatóságok állítanak.

McAfee az utóbbi időben igen komoly kampányt épített arra az esetre, ha tényleg meghalna. Nem csak, hogy hangsúlyozta, hogy sosem dobná el az életét, de azt is ígérte, hogy ha történik vele valami, akkor bizony minden érzékeny birtokában lévő információ felkerül a netre.

A halálhírét követően pedig fel is tűnt az Instagram profilján egy nagy Q-betűt ábrázoló kép, mellyel feltehetőleg a QAnon-szekta szerű összeesküvés hívőkre, és magára az elméleteire utalt. Ezután elindult egy weboldal, ahol egy 28 napos visszaszámlálót láthattunk, azzal a felirattal, hogy „valami nagy közeledik”, illetve hogy „minden jobboldali kezdhet félni”.

A kép nem sokkal ezután McAfee profiljával együtt tűnt el, máig nem tudni, hogy ki töltötte fel és ki inaktiválta, ahogyan a szivárogtatós portál is elérhetetlenné vált.

Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a médiahekk vége, hiszen a lelőtt oldalakkal McAfee már aligha tud bármit is kezdeni. Az nyilvánvaló, hogy a politikai pályával is próbálkozó techmogul nem volt az amerikai döntéshozók kedvence, hiszen több millió követőjét folyamatosan a kormány(ok) ellen, illetve a fennálló rendszer ellen hergelte.

Sokan természetesen kételkednek a különösen megosztó életet élő McAfee állításaiban, aki az utóbbi években inkább már csak a botrányiról és az összeesküvés-elméleteiről volt híres. Hogy tényleg volt-e a birtokában bármilyen terhelő információ nagyobb hatalmú emberekről, azt valószínűleg már sosem fogjuk megtudni, mindenesetre nehezen elképzelhető, hogy pont azok a döntéshozók intézték volna el a halálát, akik színe elé épp szállították volna.

via – Index

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×