A mérnökök igazán kitettek magukért.

A Colorful KUDAN szériája képviseli az ultra-prémium vonalat a kínai GPU gyártó palettáján. Az iGAME Kudan kártyák mindig limitált darabszámban jelennek meg, így csak az igazán kiváltságos felhasználókhoz jut el a videókártya. Kínán kívülre maximum 1-2 példány kerül ki, így ezt a boltok polcain nem fogjuk megtalálni.

Az egyik kínai tartalomgyártó kicsit szét is kapta a Colorful iGame KUDAN RTX 3090-et!

A videókártyán minden megtalálható, amit el tudunk képzelni. Az EVGA Kingpin Hybrid, GALAX HOF szériákhoz hasonlóan ezen is találkozhatunk egy monitorozásra használható képernyővel, mely a tápcsatlakozókhoz közel kapott helyet. Nem véletlenül, hiszen a kártya egy hibrid megoldással dolgozik, amelynek kell a plusz hely.

A Colorful RTX 3090 Kudan egy 240mm-es radiátorral és előre kialakított vízhűtéses rendszerrel érkezik. Ezt a fenti és lenti képeken is található „plug & play” csatlakozóval kapcsolhatjuk rá a videókártyára. A 3 ventilátoros rendszernek hála nem is feltétlenül kell használnunk a vízhűtést, teljesen opcionális a történet.

A kártyát természetesen alávetette a kínai tartalomgyártó néhány benchmarknak is. Narancs színnel a KUDAN, kék színnel a Vulcan modell értékeit olvashatjuk le. Mérhető, de nem túl kiugró plusz pontokat hozott csak a 30 wattal megemelt TDP és boost órajel.

A mérések

Összesen 1000 példány készült a kártyából és körülbelül másfél millió forintnak megfelelő dollárért juthatunk hozzá, ha egyáltalán beesik Európába pár példány.

Forrás: videocardz

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×