Waddles sajnálatos módon egyetlen ép lábbal született, de a modern technológiának hála, most úgy totyoghat, mint bármelyik egészséges kiskacsa.

Egyáltalán nem ritka, hogy emberek mellett sérült vagy fogyatékkal élő állatok is művégtagokat kapjanak. Többször előfordult már, hogy macska, kutya, papagáj, vagy akár egy elefánt is protézist kapott, most pedig egy imádnivaló kacsa, Waddles tanul meg műlábon járni.

Waddles sajnálatos módon egy ép lábbal született, de örökbefogadó gazdája, Ben Weinman mindenképpen segíteni akart neki, hogy jobb életet élhessen. Felvette hát a kapcsolatot Derrick Campanával, a Bionic Pets vezetőjével és szakemberével, aki kifejezetten hozzá hasonló állatoknak készít egyedi 3D nyomtatott protéziseket.

A NatGeo Wild ‘The Wizards of Paws’ című sorozatából nemrég (június elején) megosztottak egy videót az interneten, amelyben láthatjuk, milyen szívmelengető pillanatban kapta meg Waddles az új lábát. A cuki kacsa először nem nagyon érti, hogy mit kezdjen vele, de szerető gazdája bátorítása után bátran és boldogan kezd el totyogni – immáron mindkét lábán.

„Nem gondoltam volna, hogy emiatt így elérzékenyülök. De amikor az ember magához veszi ezeket az állatokat, csak azt akarja, hogy jó életet éljenek, és jót tegyen velük.” – mondta Weinman.

 

Derrick Campana hozzátette, hogy a Waddles számára készített műláb nem csak neki, hanem más madaraknak is hasznos lehet, így azok, akiknek hasonlóra van szükségük bátran vegyék fel velük a kapcsolatot.

A Bionic Pets természetesen nem csak madarakkal foglalkozik, korábban segítettek már sérült kutyáknak, cicáknak, kecskéknek, darufélének, marháknak, szamárnak, elefántnak és az alább látható ultracuki törpemalacnak is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bionic Pets (@bionicpets) által megosztott bejegyzés

 

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×