A Magic: Legends március 31-én lépett a nyílt bétába, viszont olyan sokaknak nem tetszett a játék, hogy a fejlesztők már nem is akarnak tovább dolgozni rajta.

A közkedvelt Star Trek Online és a Neverwinter MMO után 2019-ben egy egészen érdekes koncepciót villantott a Cryptic csapata. Akkor mutatták be a Magic: The Gathering világában játszódó ARPG-t, amit a klasszikus kártya gyűjtögetést vegyítette volna a Diablo-féle játékmenettel.

Pontosabban tette is, hiszen idén március 31-én nyitotta meg a kapuit a Magic: Legends PC-s nyílt béta tesztje, ami során kipróbálhattuk, hogy hogyan is működik a koncepció a gyakorlatban. Nos, nem túl jól, és ugyan a játék alapvetően egészen pofásan néz ki, a kártyás rendszer egyáltalán nem működött jól, sőt, sokan még azt is találták mondani, hogy egy icipicit talán unalmas is.

A túlnyomó többségében nem túl pozitív kritikákat meghallva a Cryptic úgy döntött, hogy már a béta alatt elbúcsúzik a játéktól, amit hivatalosan október 31-én fognak a temetőbe helyezni.

 

Mivel a Magic: Legends free-to-play modellre épült, tartalmazott mikrotranzakciókat (igen, a bétában is), ezért minden játékos vissza fogja kapni a beleforgatott pénzét, a valós pénzzel való fizetést pedig azonnal megszüntetik. A ZEN Store elméletileg továbbra is elérhető lesz, viszont csak ingyenes játékbeli valutával lehet vásárolni.

A csapat vezetője, Steve Ricossa a hivatalos közleményben megjegyzi, hogy ők is érezték, hogy egyszerűen nem működik a dolog, „célt tévesztettek”, amit nagyon sajnálnak, de tanultak a leckéből, amit a jövőbeli fejlesztéseiknél kamatoztatni fognak. Ez azt is jelenti egyben, hogy sem Steamre, sem Xboxra, sem PlayStationre nem jelenik meg a játék, amit kizárólag az Epic Store-ból lehet(ett) elérni.

A csapat nagyon köszöni a játékosoknak a türelmét, segítségét és figyelmét, nélkülük ugyanis idáig sem jutottak volna. A jövőben pedig nem tervezik sem folytatni, sem újrakezdeni a Magic: Legends fejlesztését.

https://leet.hu/termek/steelseries-apex-3-rgb-ip38-gamer-billentyuzet-64810/

×