Bár a CS:GO első verziója már 9 éve megjelent, még most, 2021-ben is van ok rá, hogy pörgessük a Valve játékát. 5 okot is tudunk mondani.

Ma, 2021-ben annyi single és online FPS lövöldözős játék érhető el a piacon, hogy egyesek számára igazi gyötrelem megtalálni az igazit. Bárhová nézünk, a különböző kiadók sorra adják az érdekesebbnél érdekesebb címeket, legyen az a Valorant, a Call of Duty bármelyik része, vagy az új Battlefield, hogy néhányat említsünk. Ma már sokkal nehezebb játékot választani, mint mondjuk 9 éve, amikor a CS:GO először megjelent. A piac telítettségének persze negatív és pozitív hatásai is vannak, de

a CS:GO, mint a műfaj meghatározó játéka, talán soha nem ki a divatból.

A Counter-Strike: Global Offensive 2012-ben mutatkozott be, és hamarosan a legsikeresebb FPS cím lett. Manapság sokan beszélnek arról, hogy a játék szép lassan meghal, és elveszíti közönségét, többek között olyan címek miatt, mint a Valorant vagy a Call of Duty: Warzone. Ennek ellenére még mindig számos oka lehet annak, hogy valaki a CS: GO-ban bizonyítson.

CS:GO 2021-ben? Miért lehet kiváló ötlet még mindig?

Azt valószínűleg mindenki tudja, az eredeti Counter-Strike élmény csak a CS-ben van jelen. Miután a játék megjelent, az eredeti műfaji elemeket, ötleteket lemásoló játékok tucatjai jelentek meg. A továbbfejlesztett grafika, a skinek rendszere, a pályák és sok egyéb tartalom viszont még mindig eredetivé és egyedivé teszi a játékot. Valljuk be, kevés hasonló játéknak sikerült olyan világsikert elérnie, mint a CS játékoknak. Még 2021-ben is több mint egy millió játékos pörgeti a címet naponta. A játék kitartó népszerűsége miatt még mindig óriási pénzek mozognak az esportban, óriási mértékben növekszik a sportfogadás is.

Íme az 5 legfontosabb ok, amiért megéri CS:GO-t játszani 2021-ben (és utána is):

Egyszerű játék

A mai játékok legtöbbje rengeteg új futurisztikus funkcióval rendelkezik, igyekszik bonyolult világot létrehozni, rengeteg karakterrel és azok különleges képességeivel, eszközeivel. Ezekbe a játékokba beletanulni, megszokni általában hosszú időt vesz igénybe, szemben a CS:GO-val. A CS:GO évek óta követi a jól működő funkciókat, a tanulási fázis gyorsabb, a hozzá elérhető segítség pedig mindenhol megtalálható, legyen az a Youtube, vagy különböző fórumok. A játék ráadásul magyar nyelven is elérhető, ami szintén ritka.

Hasonló módon a pályák elsajátítása és ismerete is gyorsabban megy, sőt a fegyverek is könnyen megtanulhatók. Más szóval, akkor nem okozhat olyan nagy gondot a CS:GO-t elkezdeni, mint mondjuk más játékot. Persze a játék a kezdés után egyre több gyakorlást igényel, hiszen mindig egyre nagyobb lesz a kihívás mértéke is.

Rendkívül szórakoztató

 

A CS franchise világszerte ismert, mint a videojátékok történetének egyik legegyszerűbb, mégis legizgalmasabb first-person shootere. Az eredeti címmel ellentétben a CS:GO inkább a többjátékos akciókra és a versenyekre koncentrál. Akár néző, akár játékos vagy, világszerte számtalan különböző esemény és verseny közül választhatsz. Sőt, saját csapattal is versenyezhetsz.

Ott van például az ESL One, az egyik legtöbb nézőt számláló esemény, ahol az RFRSH és az ESL általában a legmagasabb szintű versenyeket szervezi a profi szcénában. Ezek a versenyek a világ legképzettebb profi játékosait hozzák össze. Ezen versenyek követésével nem csak látjuk, hogyan játszanak a profik, de tanulhatunk is tőlük, miközben jól szórakozunk. Ha érdekel a CS:GO esport, akkor kövesd a Leet Esport Twitch csatornáját, ahol jelenleg a StarLadder CIS RMR 2021 CS:GO esemény közvetítései zajlanak.

Kis gépigény

Vannak olyan játékok, melyek a hatalmas gépigény miatt egyszerűen nem jutnak el a játékosokhoz. A CS:GO esetében nem szükséges drága hardver.

A játékhoz szükséges minimális gépigény az Intel Core 2 Duo E6600 / AMD Phenom X3 8750, 2 GB RAM, 15 GB HDD, 256 MB vagy újabb GPU, Windows 7, Vista (akár XP!) És DirectX 9 kompatibilitás. Ennél talán már csak jobb gépek vannak a piacon.

Hatalmas közösség

Sok játék szenved azzal a ténnyel, hogy a nagy hype ellenére is elveszti játékosait. Sok játék kényszerül arra, hogy botokkal tölti ki a lobby-t annak érdekében, hogy a játékosok ellenfélre találjanak. A CS:GO azonban csaknem egy évtizede büszkén tartja fent hatalmas játékosbázisát. Arról nem is beszélve, hogy cuccokat lehet cserélni, eladni, csapatot lehet építeni.

Ingyenesen elérhető.

A Counter-Strike: Global Offensive átállása a free-to-play rendszerre a Steam történetének egyik leglegendásabb eseménye volt. A lépés a Valve egyik legkiválóbb üzleti döntésének bizonyult, mert szédületesen növelte a játékosok számát. A legjobb az egészben, hogy a játék battle royale módja – a Danger Zone – szintén ingyenesen elérhető.

Te miért játszol 2021-ben CS:GO-val?

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×