Mi pontosan ezeket a droidokat keressük! A Heineken egy roppant menő sörszállító robotot villantott, míg egy másik pizzákat szállít az éhes szájaknak.

Itt a nyár, úgy a jó idő, ilyenkor pedig ki-ki ott hűsöl, ahol éppen jól esik. Nem ritka, hogy a szabadba kiülve az árnyékban sört szürcsölve telik a szabadidő, ilyenkor pedig a legnagyobb cimboránk a friss nedűt annak megfelelő hőmérsékleten tartó hűtőláda. A nyári melegben különösen hasznos szerkezeteknek a kialakítása az elmúlt években éppen csak változott, egy dolog azonban mindig állandó volt, hogy cipelni kell.

Persze ez legyen az első és utolsó, na meg a legnagyobb problémája az embernek, a Heineken viszont úgy gondolta, hogy nekik van erre egy roppant fantasztikus megoldásuk!

Ez lett a Heineken B.O.T., ami szorgosan cipeli utánunk mindenhová az itókáinkat.

A Heineken Beer Outdoor Transporter (B.O.T.) úgy néz ki, mint egy apró mezőgazdasági gép (robot fűnyíró), ami úgy működik, mint R2-D2 és Wall-E, annyi különbséggel, hogy az egyetlen célja az, hogy sose kerüljünk túlságosan messze az életet adó sörtől. Az apró robot összesen hat kerékkel – 4 kicsi és 2 nagy -, érzékelőkkel, egy bájos „csevegésre” is alkalmas mesterséges intelligenciával, illetve egy közepes méretű hűtőtáskával van felszerelve – amibe 12 doboz sört pakolhatunk.

 

A rossz hír, hogy limitált mennyiségben készül, és nem is nagyon lehet megvásárolni. Jelenleg az egyetlen mód arra, hogy egy ilyen kis csodagépet szerezzünk, hogy július 1-ig ellátogatunk a Heineken B.O.T. oldalára és regisztrálunk a nyereményjátékra, amely során majd kisorsolnak pár szerencsést.

Ellenben a REV-1 kézbesítő robottal, amivel néhány amerikai már személyesen is találkozhatott már, akár az utcán is.

A REV-1 hasonló vízióval jött a világra, a különbség csak az, hogy ő pizzákat szállít ki az utcán. A texasi Austinban legalábbis már így is lehet pizzát rendelni, köszönhetően a Refraction AI nevű start-up és a Southside Flying Pizza összefogásának. A háromkerekű jószág jóval több árut képes szállítani, mint kisebb barátja, a Heineken B.O.T., elméletben akár hat szatyornyi bevásárlást bele lehet rakni.

A gond csak az, hogy jelenleg még nem képes teljesen önállóan szállítani, ezért minden körre elkíséri egy kollega, aki a nem csak a biztonságáért, hanem a navigációért is felel. Mondjuk attól nem kell tartani, hogy REV-1 megszökik, hiszen összesen csak 24 km/h sebességre képes – cserébe viszont pontos. Az mondjuk sokban gátolja, hogy mindig és mindenkinek meg kell adnia az elsőbbséget.

A REV-1-et még tavaly mutatták be, de a fejlesztése egyelőre még csak kísérleti fázisban tart, így nem biztos, hogy hosszú távon fogják-e tudni alkalmazni az utakon. Az viszont egészen biztos, hogy a felhasználási módja különösen gazdag.

 

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×