Úgy tűnik, hogy tényleg megtörténik, és talán az Intel is nagy szerepet játszik majd GPU-piac kiegyensúlyozásában. Szerinted van rá esély?

Egy nagyrészt HPC és szerverfókuszú bejelentésen belül az Intel ma ravaszul elejtett egy szót a közelgő gamingre szánt grafikus kártyájáról, a DG2-ről. A prezentációs diaképek (PDF) szerint a DG2-t

már most tesztelésre küldték az Intel partnereinek.

Az Intel DG2 az Intel Xe architektúrán alapul, amely már megérkezett a Tiger Lake chipekbe és az alacsony fogyasztású DG1 chipbe. Az Intel játékra irányuló törekvései azonban nagyrészt a DG2 érkezésére vártak, amely a játékra specifikus Intel Xe-HPG architektúrát használja.

Feltételezett DG 2 dizájn

Úgy néz ki, hogy ez is időben bekövetkezhet. Az Intel idénre ígérte a Xe kártyákat, és a DG2 mintavételezésének bejelentése azt sugallja, hogy jó úton halad a megvalósítás felé.

A mintavételezés azt jelenti, hogy az Intel referencia DG2 GPU-k korai változatai az Intel partnereinek kezébe kerülnek. Azokhoz az emberekhez, akik végül a Xe HPG szilíciumot az általunk megvásárolt grafikus kártyákká alakítják. Ez nem csak azt jelenti, hogy a terjesztés jól halad, hanem valószínűleg azt is, hogy az Intel illesztőprogramjai elég jó állapotban vannak ahhoz, hogy a partnereknek némi képet adjanak a tényleges Xe DG2 teljesítményről.

Feltételezett DG 2 dizájn

És ez mind jó előjel arra, hogy az Intel játékra összpontosító grafikus kártyája valamikor hamarosan valóban megérkezik a boltok polcaira, hogy enyhítse a GPU-hiány folyamatos problémáit. Ha esélye van arra, hogy valódi harmadik útként lépjen fel az Nvidia és az AMD ellen, akkor az Intelnek még azelőtt ki kell dobnia a DG2-t, hogy a GeForce és a Radeon kártyák ismét bőséges kínálatban lennének.

Így tökéletes utat biztositana magának a piacon való elhelyezkedésnek. Ami tökéletes lenne a gamerek számára, hiszen még egy konkurens cég csak sarkallna mindenkit, hogy jobb és olcsóbb termékeket gyártsanak. Mindenesetre mindenképp követni fogjuk a különböző szivárgásokat és infókat az új Intel videokártyákról.

Mit gondoltok, kipróbálnátok egy ilyen videókártyát, vagy úgy érzitek, még nem lenne igazi az első generáció?

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×