Minden idők legjobb 50 játékának egyike, minden idők legjobb legjobb 100 RPG címének egyike. 21 éves ma a Diablo 2.

Az első felvonás után hősünk rejtélyes körülmények közt eltűnt és magával vitte Diablo vörös lélekszilánkját is. A hős távozása után újra előtörtek a démonseregek, és Tristram elpusztítását követően elindult az új invázió, ám a világ jelentős mértékben kitágult, ennek köszönhetően merőben új kalandorok kerekedtek útra, hogy a Gonosszal szembeszállva bizonyítsák erejüket…ki népe, ki rendje, s hite nevében. Így vette kezdetét pontosan 21 évvel ezelőtt a Diablo 2, egy teljes generáció meghatározó játéka.

A Diablo 2, 2000. június 29-én jelent meg, tehát ma pontosan 21 éves.

 

Az előző rész is sokak számára nagy kedvenc volt, ám a második rész újdonságai még több embert vonzottak be. Megújult a tárgyrendszer, a szentélyek, jobb minőségű tárgyakat lehetett szerezni, megjelent a zsákbamacska lehetőség, új szörnyek, nehézségi szintek és multiplayer funkció lett elérhető.

Debütálásának napján a Diablo II-ből 184.000 darabot adtak el, két hét után elérte az 1 millió eladott példányt világszerte, majd másfél hónap után a 2 milliót. Ez a Guinness World Records 2000-es kiadásában is helyet kapott, mint a legjobban fogyó számítógépes játék valaha. Már 2000-ben megvolt a 2,75 milliós eladás. 2001. június 29-én a Diablo II elérte a 4 millió eladott példányszámot.

A Diablo II a „Computer Game of the Year”, „Computer Role Playing Game of the Year”, és a „Game of the Year 2001” díjakat is megkapta 2001-ben. 2016 augusztusában a Diablo II a 21. helyet szerezte meg a minden idők 50 legjobb videojátékának listáján, és a 8. helyen áll a „minden idők 100 legjobb RPG-je” listán.

A játék sikerét az is bizonyítja, hogy 2021. szeptember 23-án érkezik a felújított változat.

 

Te mennyit játszottál a Diablo 2-vel?

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×