A FIFA cím tagadhatatlanul legnagyobb ellenlábasa a Pro Evolution Soccer, mely hatalmas lépett előre demója megjelenésével.

Megszokhattunk már a japán gyártótól, hogy szeretnek jóval előbb a gázpedálra lépni, mint konkurenciájuk. Általában mind a demó, mind a hivatalos megjelenés előbb szokott bekövetkezni a PES-nél. Sokkal reálisabb, mivel alig pár forduló zajlik le a bajnoki küzdelmekből, amikor befut a legújabb darab a sorozatból. Összességében nézve szembetűnő, hogy mennyivel el van maradva a Fifa sorozattól, de szigorúan népszerűségben. Többen azon a hitvalláson osztoznak, hogy grafikában, játékmechanikai attribútumokban sokkalta jobban jár a pirospont a PES-nek!

Kezdetleges demóként kell számításba vennünk a mostanit, melyet „új futballjáték online teljesítményteszt” néven futtattnak, ami persze angolul sokkal szebben hangzik.

Letölthető már Ps4, Ps5, Xbox One, Series X, valamint S platformokon egyaránt. Aki esetleg nem rendelkezik Gold, vagy Plus előfizetéssel, annak sincsen oka aggodalomra, hiszen nem kér ilyen jogosultságot a PES demo.

Mettől meddig nyúlik az Event?

Tegnapról mára fordulva éjfélkor indult útjára a próbajáték, melynek utolsó napjáig, azaz július 8-ig élvezhetjük szolgáltatásait. A játékról készült eddigi videós tartalmak nagy bizakodásra adnak okot, a játék parádésan néz ki, a kameravezetés elképesztően okos, illetve megint számolhatunk jókora realizmussal is.

Íme, egy lelkes rajongó gameplay felvétele, mely egy Manchester UTD VS Bayern München találkozót hivatottak prezentálni:

 

Fontos tudni, hogy a játékban jelenleg négy csapat irányítható, mind patinás, nagy múlttal rendelkező európai sztárcsapat. Az FC Barcelona, Bayern München, Manchester United, Juventus négyesről van szó a teljesség igényével élve. Érdekes, hogy eme nagy imázzsal rendelkező klubok mind a Konami zsebében vannak bizonyos liszensz-értelmezésben. Egyre több nagy klubot sikerül magához édesgetnie a japánoknak, akik többet közt az EB kizárólagos futballjáték partnerei.
https://leet.hu/termekek/ujdonsagok/

×