A Warzone térképét erősen inspirálták a valós helyszínek, épületek és régiók, Donyeck, Csernobil és más ukrán nevezetességek.

Feltehetőleg a Warzone összes helyszínét úgy ismered már, mint a tenyeredet, de látni, hogy mennyire hasonlítanak a valós helyekre, felettébb szemet melengető. Ez nem igazán meglepő, hiszen a legtöbb Call of Duty játékban vannak olyan szintek, amelyeket valós helyszínek ihlettek. Mint például a csernobili medence, amely már több CoD-játékban is szerepelt, az igazi Call of Duty fanok tudják is, melyik játékról van szó.

De nézzük is, melyik valódi helyszínek vannak „elrejtve” a játékban.

Warzone Stadium – Donbass Arena

Az ukrajnai Donyeckben található Donbass Arena a Warzone stadionjának a félelmetes hasonmása.

Donbass Arena

Verdansk indulásakor a tető eredetileg zárva volt. Ez azonban idővel megváltozott, és a tető megnyitása az 5. szezonban egy újabb dimenzióval gazdagította a játék amúgy is változatos térképét. Termesztésen ettől a stadiontól is meg kellett válni a Season 2 végén.

 

A Donbass Arena 2009-ben épült az ukrán Premier League-ben szereplő FC Shakhtar Donetsk otthonaként és a 2012-es UEFA Euro 2012-re, de a régióban zajló konfliktus miatt a csapat 2014-ben kénytelen volt elköltözni, a stadiont pedig bezárni a közönség előtt.

Shakthar Stadion – Verdansk 84′ Stadion

A Shakhtar stadion volt az FC Shakthar Donyeck otthona 1998-ig. Amikor a Verdansk visszaköltözött a 80-as évekbe, a fejlesztők a stadiont a szintén donyecki Shakhtar Stadionra cserélték. Bár a stadion ma is megvan, a futballcsapat már nem használja, most a Donbass Arénában játszik.

A Warzone replika szinte teljesen megegyezik, ugyanazokkal a reflektorok kialakításával, a kommentátori páholyokkal és a túlnyúló tetővel.

Verdansk repülőtér és torony – Donyeck repülőtér és torony

Nem mondhatod, hogy a bal oldali Warzone reptér tornya nem a jobb oldali valódi torony alapján készült.

A Warzone-ban látható torony úgy tűnik, hogy jó úton halad az összeomlás felé, de ez illeszkedne az IRL megfelelőjéhez, amely 2015-ben a repülőtérért folytatott csata során megsemmisült.

Verdansk Pool – Csernobili medence

Ez az ikonikus elhagyatott medence a felhagyott Csernobilban található. A Call of Duty 4-ben szerepelt először, az egyik legjobb Singleplayer küldetés közben.

A város elhagyatottan és teljesen romokban hever, ugyanakkor sötét és intenzív helyszínt biztosított a Call of Duty kampány részében, most a Warzone-ban.

Rácsos radarrendszer – Duga Radar (Csernobil)

Egy másik csernobili helyszín a Warzone-ban, a Grid Radar Array a Duga radar nagyon közeli mása. Az ukrajnai erdőkben található Duga radar egykor „a Szovjetunió kommunista birodalmának egyik legerősebb katonai létesítménye” volt.

Ez 150 méter magas, és a szovjet tudósok célja az volt, hogy megakadályozzák a nagy hatótávolságú rakéta fenyegetések. De a tudósok nem értették meg „teljes mértékben az ionoszféra működését”, így az egész projekt kezdettől fogva nem működött volna. Most romokban hever, teljesen elszigetelve.

Verdansk bank – Donyeck bank

Még ez a donyecki kis bank is kapott egy háborús övezetbeli megfelelőt. Végül még kisebb donyecki épületeket, mint például a fenti zöld bankot, mintha lemásolták volna, hogy kitöltsék Verdansk városát.

A játékbeli változatnak kevesebb ablaka van, de a napellenzőkből és a homlokzati nagy ablakból azonnal látszik, hogy ez a két épület egy és ugyanaz.

Gora gát – Dnyeper vízerőmű

Bár nem teljesen azonos, de nem túlzás azt állítani, hogy a Gora-gát is egy IRL helyszínt vett alapul. A Gora-gát lehet, hogy maga a Warzone legnagyobb építménye, és úgy tűnik, hogy feltűnő hasonlóságot mutat a Dnyeper Vízerőművel, Ukrajna legnagyobb gátjával.

Mivel videojátékról van szó, a Call of Duty fejlesztői még nagyobbra tudták varázsolni a gát varratát, mint az IRL megfelelőjét, amely Európa egyik legnagyobbja. Ellentétben az előző két példánkkal, a Dnyeper vízerőmű még mindig működik és nyitva áll a nagyközönség előtt, a tetején átvezető autópályával, akárcsak a Gora-gát.

Verdansk Parlament – Ukrán parlament

A Verdansk-i parlament épülete hasonló kupolával rendelkezik, mint az IRL ukrán megfelelője. Bár az anyagok, valamint a kő színe és maga az épület formája eltér a valóságos megfelelőjétől, nagyon is nyilvánvaló, hogy az ukrán parlament épülete az alapja az itt láthatónak.

Atlas Szupermarket Verdansk – Metro Szupermarket Donyeck

Bár az Atlas szupermarket valós megfelelőjét azóta lebontották, az építmény a videojátékos változatának a hasonmása. A gigantikus, ívelt felirat két oldalán hasonló oszlopok állnak, és csak néhány apró különbség különbözteti meg a kettőt.

2014-be kifosztották az egész helyet, ezért lett lebontva.

 

Ez az összes, általunk ismert valódi megfelelője a Warzone helyszíneknek.

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×