Ti tudtatok a létezéséről?

A hardcore Blizzard fanok bizonyára tudják, hogy a cég kaliforniai főhadiszállása előtt egy eléggé impozáns Orc szobor áll lassan 15 éve. A körülbelül 360 centiméter magas és közel két tonnát nyomó szörnyeteg igazi látványossággá nőtte ki magát az elmúlt évtizedben, aki arrafelé járkál biztos nem megy el szó nélkül a bronz óriás mellett.

Ennek köszönhetően több funkciót is betölthet:

Hogy került oda?

A Blizzard egy új-zélandi céget, a Weta Workshopot bízta meg az ork harcos szobrának elkészítésével. A cég munkatársai közelről figyelték a szobor elkészültét, így Új-Zélandon és Kínában is közreműködtek az alkotási folyamatban. Egy évnyi megfeszített munka után végre elfoglalhatta méltó helyét az ork a Blizzard főhadiszállásán, Irvine-ban.

3D modelltől a lehelyezésig

  • Első a modellezés!

Az új-zélandi csapat beszkennelte az akkor már létező, de jóval kisebb (30 cm) eredetit és készített belőle egy virtuális, 3D modellt.

  • Jöhetett a tényleges alkotási folyamat

A 3D modellt elküldték a kínai csapatnak, ahol rengeteg művész dolgozott a szobron, faragtak, festettek, csiszoltak, ragasztottak mire elkészült a 12 láb (~365 cm) magas ork szobor.

  • A szállítás

Ezután már „csak” a szállítás maradt, teljesen egyedi konténert és támasztékokat kapott a szobor, majd végül egy daru segítségével emelték a helyére.

Néhány fun fact:

  • A szobrot két különböző darabra lehet szedni, így jelentősen megkönnyítve az esetleges szállítást
  • A szobor magas réztartalmú bronzból készült, ezért a „nyers” fém színe leginkább a lazac színárnyalattal írható le. A két tonnás súlyának hála akár még 2.2 millió forintot is kaphatnák érte, ha lepasszolnánk valamelyik közeli MÉH telepen. 

Forrás: https://s-metal.hu/buy-category/szinesfem-hulladekok/

Képgaléria – Így helyezték el a szobrot a végleges helyére

További szobrok

Az ikonikus ork szobron kívül még két említésre méltó alkotásról beszélhetünk. Ez egyiket a francia Blizzard iroda előtt találhatjuk meg, míg a másikat Tajvan egyik ikonikus parkjában kell keresnünk.

Kerrigan, Queen of Blades – Franciaország

Arthas, The Lich King – Tajvan

Forrás: https://www.wowhead.com/news/how-blizzards-orc-statue-was-created-281067

Ti tudtatok a szobrok létezéséről?

https://leet.hu/?s=xtrfy&post_type=product

×