Egészen elképesztő jelenetet videóztak le többen a Times Square közepén, amikor egy titokzatos valaki egy repülő drónon állva átrepült a téren.

Egészen szürreális látványban lehetett részük a New Yorki-i járókelőknek. Többen ugyanis egy utcaszint fölött repkedő drónon álló alakot videóztak le, és a helyzet az, hogy senki nem tudja ki volt az. Mindenesetre eléggé hasonlított Pókember egyik legnagyobb ellenfelére, a Zöld Manóra, de a játékosoknak a Watch Dogs-szériából is derenghetnek erre megszólalásig hasonlító jelenetek.

Ugyan a titokzatos illető személyazonossága ismeretlen, nem feltétlenül vagyunk nyom nélkül. Van ugyanis egy vállalat, ami kísértetiesen hasonló cuccokat gyárt. Pontosabban az első és egyetlen vállalat, amelyik emberek szállítására is alkalmas drónokat készít: az Omni Howerboards Inc., de ezeket kereskedelmi forgalomban nem árulják.

Azt sem tudni pontosan, hogy a fenti felvétel mikor készült, azt azonban láthatjuk, hogy valamilyen rendezvény zajlik épp, mert kordonokkal van lezárva a Times Square egy része. Ebből arra következtethetünk, hogy a vállalat talán egy kampánya zajlott, de ez sem teljesen biztos. Mégpedig azért nem, mert van egy másik amerikai, aki ilyen jövőből szalajtott kütyüvel repked.

Ő nem más, mint Hunter Kowald, aki magának készíti a prototípusokat, és hobbija az utcán elvarázsolni a tekinteteket. Erről még áprilisban készített is egy hasonló videót, amiben az autók és közlekedési lámpák között navigál – próbálva betartani a „KRESZ” szabályait (már ha lehet ilyet mondani egy autók fölött lebegő valamire).

 

Szóval egyelőre nem tudni biztosan, hogy ténylegesen ki állhat a New York-i mutatvány mögött, de mindenképpen egy zseniális szerkezetről van szó. Ugyan nagy valószínűséggel nem mostanában fog a boltokba kerülni, és szinte biztosan nem fog úgy elterjedni, mint a sokakból heves undort kiváltó elektromos rollerek, sok területet reformálhat meg.

https://leet.hu/termekek/ujdonsagok/

 

×