Annyira adja magát a dolog, hogy az a meglepő, hogy eddig nem készült még olyan reklámanyag az Assassin’s Creeddel, mint amilyet az írek csináltak a Valhallával.

Az Assassin’s Creed játékok ugyan nem félnek eltérni a történelmi események alakulásainak miértjeitől, a korabeli környezetet és életet viszont olyan precízen ábrázolják, amit talán semmilyen másik játékról nem mondhatunk el. Nem is nagyon csoda, hogy akadnak helyek, ahol az újabb szériában felbukkant Discovery mód segítségével mutatják be a diákoknak a letűnt időket.

De a tanításon túl is sokan nyúlnak az AC-sorozathoz, emlékezzünk például a tragikus Notre-Dame-i tűzesetre, amikor a több száz éves katedrális kis túlzással a földdel lett egyenlő. Párizs történelmi fontosságú székesegyházának újraépítéséhez az AC: Unity-t használják, és ilyen mértékű kollaborációra sem nagyon volt még példa a játékok történetében.

Most pedig egy újabb szintet lépett az Assassin’s Creed és a valóság közötti kapocs. Az írországi turisztikai szervezetet (Tourism Ireland) ugyanis fogta a legújabb etapot, a Valhallát, és az abban látható valós középkori helyszíneket összevetették a valóságban – napjainkban is fellelhető tájakkal. Mindez természetesen egy turisztikai (és játékos) reklámanyag, amivel ösztönözni próbálják az embereket egy ír kiruccanásra (és a kiegészítő megvásárlására).

 

A koncepció igazából annyira adja magát, hogy én csupán azon csodálkozom, hogy eddig még senki nem csinálta meg (tudomásom szerint legalábbis – ha van már ilyen, akkor kommentben hagyd meg). Sőt, előrebocsátom, hogy ha lenne egy magyar történelmi időben játszódó Assassin’s Creed, akkor mi is hasonlóként tennénk.

Képzeljünk csak el egy videót, amiben a játékbéli egri várat látjuk, majd rögtön utána a mai valós állapotot láthatnánk, esetleg az egyik snittben a játékbeli Hunyadi Mátyás a Mátyás-templomból vetne egy pillantást a középkori pesti tájra, majd a következő vágásban már a 4-es 6-os villamos cammogna át a Margit-hídon.

Szerintem nem én vagyok az egyetlen magyar gamer, aki maga alá petézne egy ilyen turisztikai reklámanyagtól!

https://leet.hu/?s=redemption&post_type=product

×