A Battlefield 2042 egyjátékos kampány nélkül érkezik, ami azért sem baj, mert így több figyelem jut a többjátékos módra, ami összesen 7 óriási pályával rajtol majd el.

A Battlefield 2042 egy egészen kiváló, tulajdonképpen a gyökereihez visszatérő és különösen nagy csatákat felvonultató játéknak ígérkezik. Az első előzetes, majd a játékmenetből is valamennyit villantó bemutató után sok kétség senkiben sem maradt arról, hogy valóban egy remek cucc lesz, sokat rontott viszont a kezdeti lelkesedésen, hogy a teljes áron kínált portéka egyjátékos kampány nélkül kerül majd a boltok polcaira.

Persze érthető néhányak elégedetlensége, azonban nem érdemes elfelejteni, hogy a játékosok igen csekély százaléka fizet be a Battlefieldre az átlagosan pár órás történetért, ami  a legtöbbször csak amolyan oktatómódként funkciónál a multiplayer részhez. Tehát jók voltak a kampányok, de hosszú távon mégiscsak a többjátékos mód az, ami évekig fenntartja a Battlefieldet, és mivel a Call of Duty-val ellentétben nem is jelenik meg minden évben érthető, hogy miért koncentrálnának inkább erre a fejlesztők.

De ez meglátszik már a kezdeti felhozatalon is, hiszen a DICE csapata a sorozat történetének legnagyobb pályáit és legnagyobb csatáit ígéri a 2042-ben – méghozzá eddig még nem tapasztalt változó környezeti hatásokkal. 

Kezdetben 7 ilyen pályán háborúzhatunk

Itt gyorsan leszögezném, hogy az újgenerációs konzolokon, tehát Xbox Series X|S és PS5 gépeken összesen 128-an ugorhatnak egymásnak, míg Xbox One-os és PS4-en fele ennyien, 64-en lövöldözhetnek. A pályák száma és mérete azonban mindkét generációs azonos lesz, melyeket az októberi megjelenés után – ahogyan már megszokhattuk – még többel fognak bővíteni.

Orbital

Ez a térkép a francia guyanai Kourouban található (mármint a valóságban), és egy rakétakilövő telephelyet állít a középpontba. A pályán található felszállni készülő hatalmas rakéta mellett természetesen viharok is megkavarhák majd a dolgok alakulását.

Battlefield 2042 Map List - All the Maps Available at Launch

Hourglass

Ez a katari Doha térkép egy elsivatagosodott területen játszódik, melyen a játékosok egy konvoj irányításáért harcolnak a hatalmas por- és homokviharok közepette. Az egyik leghangulatosabb területnek tűnik, ahol a viharok jóvoltából a fényviszonyok sem a legkedvezőbbek – kicsit a Mad Max idevágó jeleneteit idézve.

Kaleidoscope

Ez a pálya leginkább azoknak lesz a kedvence, akik szeretnek városi környezetben lövöldözni egymásra. A dél-koreai Songdo óriási felhőkarcolóit kötélpályák kötik össze, míg az alatta elterülő plázák tökéletes terepet biztosítanak a modern hadviselés egy ismertebb formájához.

Battlefield 2042 won't have battle royale or single-player at launch - Charlie INTEL

Manifest

A trópusi tornádók és a labirintusszerű teherkonténerek kulcsfontosságú elemei a szingapúri Brani-sziget térképének, ahol az amerikai erők a létfontosságú utánpótlási vonalak védelméért harcolnak. A hangulatért a Battlefield 3 Noshahr Canals pályája felel!

Manifest

Discarded

Alang egy különösen fontos stratégiai helyszín India nyugati partvidékén, ahol a partra vetett kolosszális hajókat operálnak darabjaira. A viharok is kiválóan érzik magukat itt, ami előle a játékosok a csonka hajóknak a burkolatában bújhatnak el.

Breakaway

Ez a térkép az antarktiszi Queen Maud Landben játszódik, amely az olajkészletek miatt stratégiai fontosságúvá ponttá vált. Valószínűleg itt száguldottak a jégen a leleplező trailerben látható légpárnás hajók is, ahol megannyi felrobbantásra váró olajos tartályok is várnak majd minket.

Renewal

Egyiptom keleti sivatagában egy hatalmas falat húztak fel, hogy így biztosítsák a fontos mezőgazdasági területeket. Az amerikai és az orosz erők a fal bizonyos pontjain található különböző hozzáférési pontok és hatalmas kapuk biztosításáért harcolnak. Mindez azért is lesz érdekes, mert a fal két oldala teljesen eltérő környezetet mutat.

Renewal | Battlefield 2042 Maps Guide

Ezek lennének hát a Battlefield 2042 megjelenésekor elérhető pályák. Fontos kiemelni, hogy később (a korábbi BF-ek mintájára) további pályákkal bővül majd a játék – én még azt is megkockáztatnám, hogy az egyjátékos kampány hiányában ehhez az etaphoz érkezhet a legtöbb kiegészítő csomag.

A Battlefield 2042 október 22-én jelenik meg PC-re, Xbox Series X|S-re, PlayStation 5-re illetve PS4 és Xbox One-ra.

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

 

https://www.facebook.com/groups/282301736679821

×