A következő iPhone-nak nem biztos, hogy lesznek fizikai gombjai.

A pletykák szerint egy jövőbeli iPhone-ból hiányozhatnak a fizikai gombok. Egy nemrég az Apple Insider által kiszúrt amerikai szabadalmi kérelem szerint a vállalat „kapacitív érzékelős beviteli eszközöket” vizsgál. Úgy tűnik, ezek a beviteli eszközök, azaz gombok „láthatatlan, háttérvilágítással ellátott lyukak” lesznek, amelyek érintésre megjelennek, és eltűnnek, amikor nem használják őket.

Ez a megoldás elég egyedinek hangzik, és kétségtelenül eleganciát kölcsönöz majd, ha bármilyen eszközön alkalmazzák.

A nagy kérdés az, hogy egy ilyen funkció bekerül-e az iPhone következő iterációjába, vagy 2022-ig vagy még tovább kell várnunk.

Szó van például arról, hogy az iPhone 13 fizikai újlenyomatolvasó helyet a képernyőjének felülete alatt fog müködni. Ez egy olyan taktika, amely minden bizonnyal illeszkedik a gombok nélküli, minimalista dizájnesztétikához, ha az Apple ezt az utat választja.

ujjlenyomatolvasó a kijelző alatt

Az Apple már 2016-ban megölte a fejhallgató-csatlakozót az iPhone 7-ben, és a pletykák szerint a Lightning-port is megkaphatja a fejszét. Ha az iPhone 13 lemond a Lightning-portról, és a vezeték nélküli töltés mellett teszi le a voksát, akkor ez lenne az Apple első teljesen port nélküli telefonja. Miért ne adhatnánk hozzá a gombok nélkülit is?

iPhone 7 jack bemenet nélkül

Természetesen ez a szabadalmi bejelentés egy teljesen más termékhez is kapcsolódhat, mint az iPhone. Végül is, sok minden, amit az Apple várható mobiljáról tudni vélünk, csak feltételezés. Még a termék neve is bizonytalan. Egy dolog azonban egyértelmű: mindezek a rejtélyek az Apple következő iPhone-bemutatóján, amelyet valószínűleg szeptemberben tartanak majd, eloszlanak.

Mit gondoltok, milyen lenne egy gomb nélküli iPhone?

https://leet.hu/?s=xiaomi&post_type=product

×