Ha valakinek eddig kérdései vagy kétségei lettek volna a Siege jövőjét illetően, most egy friss bejelentés tisztáz mindent.

Úgy tűnik, hogy a Rainbow Six: Siege hamarosan teljesen új irányt vesz, legalábbis ami a különböző platformokon történő közös játékot, és az account-mozgatást illeti. A Ubisoft tervei alapján ugyanis hamarosan életbe lép a cross-play és cross-progression funkció, aminek sokan nem örülnek, érthető okból. Hogy hogyan is alakul mindez, azt most tisztázta a Ubisoft, és vannak jó híreik.

Mindenki megnyugodhat: a PC-és konzolplatformok továbbra is elkülönülnek.

A cég nemrég bejelentette, hogy a cross-play, vagyis a közös játék a PC-s platformokat, vagyis a PC-t, a Stadiát és a Lunát köti össze (utóbbiak streamaing szolgáltatások). Vagyis ezen platformok használói játszhatnak együtt. Ami a konzolosokat illeti, az Xbox és a PS felhasználók szintén játszhatnak együtt, de a konzolosok és PC-sek nem. Tehát a Ubisoft bár egybevonta a közösséget, de külön kezeli a konzolos és PC-s felhasználókat. Ennek örülhetünk.

Ahogy az alábbi bejegyzésben is látható, a PC-s cross-play június 30-án indul, a konzolos pedig valamikor 2022 elején.

 

A cross-progression ugye azt jelenti, hogy ha fiókunkat át szeretnénk vinni egy másik platformra, annak teljes előrehaladásával és eredményeivel, azt megtehetjük néhány egyszerű beállítással. Vagyis ha például PlayStation-ön játszottunk eddig, de PC-re szeretnénk menni, akkor semmit nem kell elölről kezdeni, minden elért eredmény átvihető.

Ez a PC-s platformok számára szinte június 30-tól lesz elérhető, de a teljes, minden platformos cross-progression csak 2020 elején lesz éles.

Mindez azt jelenti, hogy a Ubisoft nem keveri a szezont a fazonnal, vagyis elébe megy a kontroller vs bill-egér problémának. Nem engedi a játékosokat teljesen össze. Ami rendben is van! Most már csak friss krumplit kéne venni azokhoz a bizonyos szerverekhez. Itt a nyár, reméljük, lesz elég a zöldségesnél!

Egyébként most a Siege chibik nagyon olcsón kaphatók:

https://leet.hu/?s=chibi&post_type=product

×